-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 05

Astos Žukaitės dienoraštis (8): Europos čempionato televizijų užkulisiai – merginos priima iššūkius

Savo dienoraštį paskutinę Europos krepšinio čempionato dieną Panevėžyje nutariau papuošti pažintimi su televizijos sporto žurnalistėmis. Būtent merginų televizijos studijose čia, „Cido“ arenoje, yra daugiau nei vyrų. Tiesioginiame eteryje su Ispanija sveikinasi Carlota ir Karina, Turkijos krepšinio žiūrovai kasdien išvysta tamsiaplaukę Sinę. Šiai trijulę papildau ir aš, Asta Žukaitė, nes atstovauju Lietuvai ir TV3 televizijai.
Sine Buyuka iš Turkijos
Sine Buyuka iš Turkijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sine:

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Turkijos žurnalistė Sine Buyuka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Turkijos žurnalistė Sine Buyuka

Amžius: 28 metai

Kanalas: NTV Sport

Patirtis: 3 metai.

Pareigos: Naujienų pranešėja ir laidos apie krepšinį vedėja.

Įsimintiniausias sporto renginys : Eurolygos finalinis ketvertas Barselonoje ir  NBA „Visų žvaigždių diena“, vykusi Los Andžele, nes ten aš užaugau, todėl smagu buvo sugrįžti namo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Turkijos žurnalistė Sine Buyuka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Turkijos žurnalistė Sine Buyuka

Apie „EuroBasket 2011“: Nuostabus renginys ir žmonės Lietuvoje labai draugiški. Organizatoriai taip pat dirba labai gerai ir jokių techninių problemų nėra.  Teko girdėti, kad kažkas turėjo nusiskundimų dėl viešbučių ir apgyvendinimo sąlygų, bet  mūsų komanda neturėjo jokių problemų.  Jūsų šalyje nuostabūs gerbėjai, matyti, kad jie myli krepšinį, ir juos matyti nuostabu. Puikūs Lietuvos žurnalistai. Manau, jie yra vieni geriausių, todėl, kad yra draugiški ir visada pasiūlo pagalbą. Taip pat, kai mūsų komandai pasiseka jie prieina, pasveikina, paspaudžia ranką. Tai akimirkos, kurios labai malonios. Tai labai gražu.

Apie moteris sporto televizijoje: Tai yra sunku, nes visada turi įrodyti, kad tu esi čia ne dėl savo išvaizdos, bet ir dėl žinių. Kiekvieną kartą reikia įrodyti, kad tu išmanai tai, ką darai. Mūsų šalyje, jei esi vyras, tau nebūtina kaskart įrodinėti, kad tu išmanai šį žaidimą.

Carlota:

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ispanijos žurnalistė Carlota Reig
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ispanijos žurnalistė Carlota Reig

 Amžius: 27 metai

Kanalas: La Sexta

Patirtis: 5,5 metų.

Pareigos: Naujienų pranešėja,  taip pat rungtynių metu pateikia naujiausią informaciją apie įvykius aikštėje.

Įsimintiniausias sporto renginys: „Eurobasket 2009“, kai Lenkijoje Ispanijos rinktinė laimėjo čempionatą.

Apie „Eurobasket 2011“: Kalbant apie techninius dalykus – viskas gerai, ir džiugu, kad jokių problemų neturime. Bet mūsų televizijos darbuotojai visą dieną negauna maisto, nors kituose panašiuose renginiuose tokių problemų nekilo. Vis dėlto, manau kad kai būsime Vilniuje, tokių problemų nebus. Gyvenimo sąlygos geros, gyvename Panevėžio centre prie ežero, tik gal maistas patiekiamas labai lėtai. Ispanijoje viskas greičiau.

Apie moteris sporto televizijoje: Nesunku, nes Ispanijoje jau įprasta, kad mergina gali dirbti sporto kanale. Tiesą pasakius, mūsų šalyje retai sporto žinias skaito vyrai.

Karina Kvašniova

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ispanijos žurnalistė Karina Kvaaniova
T.Tumalovičiaus nuotr./Ispanijos žurnalistė Karina Kvašniova

Amžius: 29 metai

Kanalas: Marca, La Sexta

Patirtis: 5 metai.

Pareigos: sporto laidų vedėja-reporterė

Apie „Eurobasket 2011“: Panevėžyje pagrindinė problema yra apgyvendinimas. Pati šventė paliko didelį įspūdį. Mačiau daug sirgalių Turkijoje, kitose šalyse, bet tokios atmosferos nemačiau. Tai yra geriausios arenos visoje Europoje. Visi ispanų krepšinio žurnalistai  sako, kad Panevėžio miestas nesužavėjo, tačiau šventė viską atpirko. Žmonės linksmi ir draugiški.

Apie moteris sporto televizijoje: „Eurosport“ televizijoje Paryžiuje viskas buvo normalu, nei karto per ketverius metus nesulaukiau priekaištų. Ispanijoje tik prieš kelis metus atsirado moterys žurnalistės. Dabar tai netgi mada, ankščiau čia buvo tik vyrų pasaulis. Bet viskas keičiasi. Dabar madingos patrauklios sporto žurnalistės. Dabar visi galvoja, kad jos dirba tik dėl to, kad tai yra mada, o ne dėl to, kad joms patinka sportas. Manau, kad per tuos metus visiems įrodėme, kad esame vertos būti sporto pasaulyje. Asmeniškai aš jokių problemų neturėjau. Mano koziris kalbos, todėl niekas negali priekaištauti dėl to, kad esu moteris. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Karina Kvaaniova ir Asta Žukaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Karina Kvašniova ir Asta Žukaitė


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius