Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 24

Nerami Ispanijos krepšinio rinktinės ateitis: Slovėnijoje – šansas jaunimui, pasaulio čempionate Ispanijoje – paskutinis žvaigždžių sugrįžimas

Po olimpinių žaidynių Londone kai kurių Ispanijos krepšinio komandos žaidėjų ateitis rinktinėje tapo neaiški. Felipe Reyesas paskelbė, kad nuo šiol visą savo dėmesį skirs savo žaidimui Madrido „Real“ klube. Oficialaus pranešimo, kad jis daugiau nebeatstovaus rinktinei, jis nepadarė, tačiau daugelis mano, jog artimiausiu laiku Reyeso Ispanijos ekipos sudėtyje mes nepamatysime.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
 

Kalbant apie kitus žaidėjus, niekam nebuvo paslaptis, kad Juano Carloso Navarro ir Pau Gasolio dalyvavimas Londono olimpiadoje ir medalio laimėjimas galėjo būti paskutinis šių žaidėjų iššūkis rinktinėje.

Ispanijos krepšinio federacija (FEB) pradeda nerimauti dėl komandos ateities, nes puikiai žino, kad tęsti šį sėkmingą kelią be trijų komandos kapitonų (visi trys yra 1980 metų kartos atstovai) bus nelengva. Ypač bus sunku be Navarro ir Gasolio, kurie kartu su tokiais žaidėjų tandemais, kaip Marčiulionis ir Sabonis arba Petrovičius ir Divacas, atliko kone svarbiausią vaidmenį Europos krepšinio istorijoje. 

Dėl šitų priežasčių FEB prašo žaidėjų pasistengti dėl rinktinės paskutinį kartą. 2014 metų pasaulio krepšinio pirmenybės bus žaidžiamos Ispanijoje ir tai yra ta vienintelė priežastis, dėl kurios nei Reyesas, nei Navarro, nei Gasolis kol kas oficialiai nepaskelbė apie savo karjeros rinktinėje pabaigą. Akivaizdu, kad Ispanijos krepšinio federacija jau seniai ruošia jaunos kartos žaidėjus, kurie ateityje pakeis dabartinius lyderius, tačiau 2014 metais FEB vis dar nori komandoje matyti šiuos laiko ir pergalėmis patikrintus žaidėjus ir mano, kad pasaulio čempionatas namuose būtų labai graži jų karjeros rinktinėje pabaiga.

2013 metų Europos čempionato Slovėnijoje paveikslas atrodo truputį kitaip. Dėl anksčiau paminėtų priežasčių įmanoma, kad tiek Navarro, tiek Gasolis dalyvaus 2014 metų pasaulio čempionate, tačiau beveik neabejojama, kad ne tik šie krepšininkai, bet ir daugelis kitų komandos žaidėjų nuspręs nedalyvauti varžybose Slovėnijoje, kurios Ispanijai neturi jokios reikšmės: komandai nereikia dalyvauti jokioje atrankoje į pasaulio pirmenybes, nes būdama čempionatą organizuojančia šalimi Ispanijos rinktinė automatiškai patenka į čempionatą. Be Reyeso, Navarro ir Gasolio prie nedalyvausiančių 2013 metų Europos čempionate gali prisidėti Serge Ibaka, Marcas Gasolis, Jose Calderonas ir Ricky Rubio. Pastarasis atostogų metu dėl „Eurobasket“ nerizikuotų savo fizine forma po traumos ir tokio ilgo reabilitacijos proceso.

Slovėnijoje Ispanija turbūt pasinaudos situacija tam, kad išbandytų tokius jaunus žaidėjus, kaip Xavi Rabaseda, Alexas Abrinesas arba Nikola Mirotičius ir ypač tam, kad tie žaidėjai, kurie iki šiol žaidė antrajame plane, išmoktų griebtis iniciatyvos ir vadovauti komandai aikštelėje. Scariolo, kuris, beje, taip pat kol kas nepratęsė savo kontrakto, šiam vaidmeniui turbūt išrinktų Sergio Rodriguezą, Llullą, Claverą arba Rudy.

Štai taip galėtų atrodyti Ispanijos komanda artėjančiuose čempionatuose. Kaip matote, abi sudėtys yra labai skirtingos. 

Slovenija 2013:

Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas, Victoras Sada, Rudy Fernandezas, Rafa Martinezas (Sergio Vidalis), Fernando San Emeterio, Alexas Abrinesas, Xavi Rabaseda (Carlosas Suarezas), Nikola Mirotičius, Victoras Claveras, Xavi Rey, Franas Vazquezas. 

Ispanija 2014:

Jose Calderonas, Ricky Rubio, Sergio Rodriguezas, Juanas Carlosas Navarro,  Sergio Llullas, Rudy Fernandez, Fernando San Emeterio, Victoras Claveras, Pau Gasolis, Nikola Mirotičius, Marcas Gasolis, Serge Ibaka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius