-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atvirame Lietuvos plaukimo čempionate Anykščiuose – šalies rinktinės nariai bei lyderė Rūta Meilutytė

Gruodžio 19-21 dienomis Anykščių „Sveikatos oazės“ baseine vyks atviras 2013 metų Lietuvos plaukimo čempionatas trumpame (25 m ilgio) baseine. Pirmenybėse dalyvaus visi pajėgiausi Lietuvos plaukikai, tarp kurių ir bus į gimtinę grįžusi olimpinė bei pasaulio čempionė ir rekordininkė Rūta Meilutytė.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“/„LaPresse“ nuotr.

Vos tik baigusi savo pasirodymą Europos plaukimo čempionate Danijoje, R. Meilutytė Anykščiuose ketina varžytis keturiuose nuotoliuose – 50 metrų plaukime laisvu stiliumi, 200 metrų plaukime nugara, 200 metrų plaukime kompleksiniu būdu ir 50 metrų plaukime peteliške.

„Džiaugiamės, jog Rūta nusprendė save išbandyti net keturiuose plaukimuose. Daugelyje jų ji yra visa galva aukščiau nei kitos mūsų plaukikės, tačiau labai svarbi mikro dvikova turėtų būti tarp Rūtos ir Ugnės Mažutaitytės 200 metrų plaukime nugara.

Iš pastarosios sportininkės Rūta paveržė Lietuvos 200 metrų plaukimo nugara rekordą. Manau, Ugnė Mažutaitytė tikrai norės atsirevanšuoti, ypač jei jai to nepavyks padaryti plaukime Europos čempionate“, – įsitikinęs Lietuvos plaukimo federacijos direktorius Emilis Vaitkaitis.

Pasak jo, šis čempionatas bus unikali proga pamatyti daugiausiai pasiekusią Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę ne dalinančią interviu, o savo talentą ir sugebėjimus demonstruojančią baseine.

Iš viso atvirame Lietuvos plaukimo čempionate tikimasi sulaukti apie 280-300 plaukikų, tarp kurių ne tik Lietuvos, bet ir užsienio plaukimo čempionai.

Anykščiuose dėl pergalių taip pat planuoja varžytis visi 11 šalies sportininkų, išvykusių į Europos plaukimo čempionatą, tarp jų Giedrius Titenis, JAV studijuojantys plaukikai Mindaugas Sadauskas, Simonas Bilis, Igoris Kozlovskis bei vasarą Europos ir pasaulio jaunimo čempionatuose medalius pelnęs jaunimas – Danas Rapšys, Povilas Strazdas, Deividas Margevičius ir kiti.

„Manau, kad iš čempionato Danijoje grįžę sportininkai bus kupini jėgų ir demonstruos geriausią savo formą, nes pasiekta sportinė forma taip greitai nedingsta. Be to, gali būti ir taip, jog kažkam Europos čempionate nepasiseks parodyti geriausio savo rezultato ir čempionatas Lietuvoje taps antruoju šansu.

Labai daug yra ir visokių įdomių mikrodvikovų. Juk į Daniją išlydėjome tik 11 geriausių sportininkų, dar didelis būrys yra tokie, kurie yra ne ką prastesni, bet į rinktinę nepapuola, todėl kiekvieną kartą nori “įkąsti„ lyderiui“, – teigia federacijos direktorius ir išduoda, jog šiame čempionate dalyvaujančių sportininkų lauks naujovės.

Pirmą kartą bus rengiami 50 metrų plaukimų pusfinaliai. Tai reiškia, kad žiūrovai turės daugiau galimybių pamatyti stipriausius plaukikus, tarp jų ir R. Meilutytę, nes jiems prisidės papildomų plaukimų. Be to, bus rengiamas ir naujiena plaukimo pasaulyje vasarą tapęs mišrių estafečių plaukimas, kai komandos pasirinkta eilės tvarka plaukia 4 jos plaukikai – du vyrai ir dvi moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius