-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 20 /14:06

Dalia Grybauskaitė per „Girstučio“ baseino atidarymą: „Aš – vilnietė, bet dabar jau pavydžiu Kaunui“

Ketvirtadienį Kaune įvyko apie dešimtmetį lauktas moderniausio šalyje „Girstučio“ baseino atidarymas. Į atidarymo šventę atvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis miesto vadovai, sporto bendruomenės atstovai, miestiečiai. „Girstučio“ baseinas buvo nenaudojamas 22 metus, nuo 1991-ųjų.
Andrius Kupčinskas ir Dalia Grybauskaitė
Andrius Kupčinskas ir Dalia Grybauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gyventojai baseine laukiami nuo liepos 1-osios. Kompleksas vasarą veiks nuo 10 iki 18 val. Nuo rudens pradžios lankytojai bus priimami nuo 6.30 val. iki vėlaus vakaro. Vienkartinis 2 val. trukmės apsilankymas centre su galimybe naudotis baseinu ir pirtimis kainuos nuo 20 Lt (moksleiviams, studentams, pensininkams ir neįgaliesiems – nuo 15 Lt). Dar pigiau apsilankymas centre kainuos lankytojams, įsigysiantiems įvairios trukmės abonementus.

„Kaunas – lyderis plaukime. Norėjote turėti olimpinį baseiną ir jį turite. Aš – vilnietė, bet jau dabar pavydžiu. Kaune užaugo olimpinė čempionė (Rūta Meilutytė, – red. past.). Dabar ji galės čia treniruotis, o tai reiškia, kad gal ir pabus Lietuvoje ilgiau. Linkiu kiekvienam miestui turėti savo baseiną“, – atidarymo ceremonijoje kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pagrindiniu šventės akcentu tapo didžiajame 50 metrų ilgio baseine vykusios Kauno moksleivių plaukimo varžybos (1000 metrų estafetė). Birželio 27-29 d. vyks atviras Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame dalyvaus plaukikai iš 7 šalių.

„Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukciją finansuota iš Kauno miesto savivaldybės, Lietuvos valstybės biudžetų ir ES lėšų. Bendra projekto vertė – 20,7 mln. Lt. 50 m ilgio „Girstučio“ baseinas su 8 plaukimo takeliais atitinka visus tarptautinius reikalavimus. Greta sportinio baseino, pramoginėje zonoje, įrengtas 25 m ilgio apšilimo baseinas, sūkurinės vonios, pirtys, baras. Komplekse taip pat planuojama įrengti treniruoklių salę.

„Kiek matau dabar, vaizdas nuteikia optimistiškai. Gal kai ko dar trūksta, bet viskas gražu, švaru, nauja. Kiekvienos tokios sporto bazės atidarymas yra šventė miestui ir sportui. Žinoma, tikėtis, kad kiekviename kaime bus baseinas, būtų gerai, bet kažin ar taip bus. Baseinais nesame apsirūpinę taip, kai kaimynai. Vieno baseino atnaujinimo neužtenka. Laukiame labai Vilniaus baseino renovacijos. Baseinai neatsiperka pinigais, bet atsiperka miestiečių užimtumu, sveikata, vaikų mokėjimu plaukti“, – sakė į baseino atidarymo šventę atvykusi D.Gudzinevičiūtė.

Tai labai puikus baseinas. Vienas geriausių, kokį esu matęs pastaruoju metu – treniruotėms, poilsiui, šeimoms. Kaunas gali tapti vienu iš svarbių plaukimo centrų Europoje“, – 15min.lt yra sakęs šiuo metu geriausios pasaulyje plaukikės Rūtos Meilutytės treneris Jonathanas Ruddas.

Sportinę „Girstučio“ komplekso dalį valdančiame Kauno plaukimo centre dirba 42 darbuotojai, tarp kurių – 12 plaukimo trenerių.

Kauno plaukimo centras ketina organizuoti vaikų ir jaunimo papildomą ugdymą ir užimtumą, plėtos kūno kultūrą ir sportą, organizuos gyventojų poilsį. Šiai biudžetinei įstaigai vadovauja buvęs profesionalus plaukikas, Atlantos olimpinių žaidynių dalyvis Mindaugas Špokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius