-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donata Vištartaitė pasidabino prestižinės „Head of The Charles“ regatos auksu ir sidabru

Bostono mieste (JAV) vykusioje didžiausioje pasaulyje dviejų dienų „Head of The Charles“ regatoje lietuvė Donata Vištartaitė su tarptautine Kembridžo komanda iškovojo aukso medalį aštuonviečių valčių klasėje. Sportininkei įprastoje dviviečių klasėje D.Vištartaitė kartu su čeke Mirka Knapkova laimėjo sidabrą.
Donata Vištartaitė
Donata Vištartaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiekviena irkluotoja buvo iš skirtingos šalies, o kartu treniravomės vos du kartus. Šioje regatoje dalyvavau jau trečią kartą, tačiau šiemet buvo smagiausia – labai linksma komanda buvome, visos labai draugiškos“, – įspūdžiais iš Bostono aštuonviečių lenktynių dalijosi D.Vištartaitė.

Organizatoriai norėjo padaryti šou, susodino į vieną valtį porinio irklavimo žvaigždes ir mes turėjome varžytis su nuolat aštuonvietėse plaukiančiomis komandomis. Pagrindinė kova vyko tarp mūsų ir JAV rinktinės, kuri yra aštuonviečių olimpinė ir 2013 metų pasaulio čempionė

Lietuvės komandos draugės valtyje buvo JAV, Australijos, Čekijos, Kanados, Nyderlandų, Airijos ir Austrijos irkluotojos. Šią komandą galima pavadinti tikra „Svajonių ekipa“, nes vienoje valtyje sėdėjo ne viena olimpinė ir pasaulio čempionė.

Kartu su 2013 metų Europos ir pasaulio čempione D.Vištartaite irklavo pasaulio čempionatų finalininkės Genevra Stone (JAV) ir Magdalena Lobnig (Austrija), Londono olimpinių žaidynių bronzos medalininkė ir 2013 metų vienviečių pasaulio čempionė Kim Crow (Australija), vienviečių olimpinė čempionė Mirka Knapkova (Čekija), 2013 metų pasaulio keturviečių vicečempionė Chantal Achterberg (Olandija) bei Europos čempionato bronzos medalininkė Sanita Puspure (Airija).

„Organizatoriai norėjo padaryti šou, susodino į vieną valtį porinio irklavimo žvaigždes ir mes turėjome varžytis su nuolat aštuonvietėse plaukiančiomis komandomis. Pagrindinė kova vyko tarp mūsų ir JAV rinktinės, kuri yra aštuonviečių olimpinė ir 2013 metų pasaulio čempionė“, – pasakojo D.Vištartaitė.

Kaip organizatoriai norėjo, taip ir įvyko, tačiau amerikiečių rinktinė liko toli nuo čempionėmis tapusios komandos su D.Vištartaite. Lietuvės komanda trasą įveikė per 15 min. 44,79 sek., o amerikietės per 16:04,64.

Donatos Vištartaitės komanda
Donatos Vištartaitės komanda

D.Vištartaitė šioje regatoje dalyvavo trečią sykį – užpernai aštuonviečių varžybose jos komanda užėmė antrąją vietą, o pernai taip pat tapo čempionėmis.

Tuo tarpu dviviečių varžybose D.Vištartaitei ir M. Knapkovai teko pripažinti Elisabeth Hogerwerf ir Inge Janssen pranašumą.

1967 metais pirmą kartą įvykusi Bostono „Head of The Charles“ regata yra didžiausias pasaulio dviejų dienų irklavimo renginys, vykstantis kasmet priešpaskutinį spalio savaitgalį. Regatoje varžosi geriausi pasaulio irkluotojai, varžybos taip pat vyksta veteranų, jaunių, jaunimo, koledžų irkluotojų klasėse. Kasmet varžytis 61 rungtyje čia susirenka apie 9 tūkst. sportininkų, o varžybas stebi iki 400 tūkst. žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius