Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovydui Nemeravičiui ir Armandui Kelmeliui laimėti Europos jaunių bronzą padėjo „lašinės“ taktika

Europos jaunių irklavimo čempionate Belgijoje bronzos medalį neįtikėtinai iškovoję Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis su visa šalies rinktine sekmadienio vakare jau buvo Lietuvoje. Vilniaus oro uoste vaikinai buvo puikios nuotaikos ir pasidalijo mintimis apie iškovotą apdovanojimą, kuris yra unikalus – fotofinišas negalėjo nustatyti, kuri valtis buvo pirma, tad bronzą gavo ir lietuviai, ir lenkai.
Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis
Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis
Temos: 1 Irklavimas
Lenkijos dvivietininkai Mateuszas Swietekas ir Damianas Rewersas ilgą laiką irklavo trečiojoje pozicijoje, tačiau mūsiškiai juos pavijo maždaug ties vieno kilometro žyma. Kaip pasakojo D. Nemeravičius, pavyti kaimynus padėjo Italijos Piediluco regatoje išbandyta „lašinės“ taktika.

„Nuo Pedilluco regatos turime taktiką „lašinę“. Kai Armandas vieno starto metu pamanė, kad liko 500 metrų, o buvo likę dar 750 metrų iki finišo. Po to kitą dieną man reikėjo statyti lašinę (juokiasi). Tai nuo tada turime strategiją „lašinę“, kurią taikėme ir Belgijoje“, – juokdamasis pasakojo D. Nemeravičius.

Vaikinai pasakojo, kad prieš čempionatą medalių nesitikėjo, o viltis sužibo po pusfinalių, pamačius, kad nuo trečiosios vietos juos skiria tik kelios šimtosios sekundės dalys.

„Tikėti pradėjome po pusfinalio, kai sužinojome laikus – atsilikome nuo trečios vietos keliomis šimtosiomis. Tada sužibo galimybė, viltis. Finale buvo mūsų tikrai geriausias startas, parodėme viską, ką galime – tai buvo kažkas tokio. Vokiečiai ir italai nuo pat pradžių žygiavo užtikrintai, tad tikrai nusipelnė savo vietų. Manau, kad mums nelabai buvo šansų juos aplenkti“, – įspūdžiais dalinosi D. Nemeravičius ir A. Kelmelis.

Bronzos medalininkai sakė, kad tinginiauti Lietuvoje neketina ir iškart vėl grįš į treniruotes. Vaikinai tikisi, kad šiemet pavyks startuoti ir pasaulio jaunių čempionate, kuris rugpjūčio pradžioje vyks Hamburge (Vokietija). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius