Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egzaminus išlaikiusi Rūta Meilutytė į baseiną šoks jau savaitgalį Romoje, šį sezoną jos koziriu išliks plaukimas krūtine

Geriausia Lietuvos plaukikė ir olimpinė čempionė Rūta Meilutytė jau ateinantį savaitgalį startuos pirmosiose šio sezono varžybose Italijos sostinėje Romoje. 17-metė lietuvė prieš tai baigs laikyti savo egzaminus ir galės koncentruotis vien į plaukimo treniruotes ir pasirengimą intensyviai vasarai.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“/„LaPresse“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pastarąjį kartą R.Meilutytę plaukimo baseine buvo galima išvysti balandžio mėnesį, kai ji varžėsi Didžiosios Britanijos lygos plaukimo taurės varžybose ir padėjo savo „Plymouth Leander“ mokyklai užimti pirmąją vietą. Be to, lietuvė pripažinta geriausia turnyro sportininke.

Mūsų pagrindinė rungtis tiek šį sezoną, tiek vėliau bus plaukimas krūtine. Žinoma, įvairiose varžybose ji išbandys ir kitas rungtis, tačiau tai darysime labiau dėl malonumo, o ne dėl rimtų rezultatų.

Po savaitgalio Romoje lietuvė dar plauks „British International Meet“ varžybose birželio paskutinį savaitgalį – tai bus paskutinis pasirengimo sezonui etapas.

„Iki šiol negalėjome dalyvauti varžybose, nes Rūta laikė egzaminus. Paskutinis bus penktadienį. Po jo galėsime koncentruotis vien tik į plaukimą. Mėnesio pabaigoje Mančesteryje vyksiančios varžybos (birželio 24-28 d.) bus paskutinės sezono pasirengimo etape prieš jaunimo olimpiadą Nankine ir Europos čempionatą Berlyne“, – apie artimiausius Rūtos planus portalui 15min.lt pasakojo treneris Jonas Ruddas.

R.Meilutytės laukia itin intensyvus rugpjūčio mėnuo, per kurį lietuvė bandys tapti pirmąją plaukike istorijoje, laimėjusia visus svarbiausius jaunimo ir suaugusiųjų turnyrus. Iki to 17-metei trūksta Europos čempionės ir jaunimo olimpinių žaidynių titulų.

„Abejos varžybos vyks vienu metu, startuosime Nankine, kur plaukimas vyks žaidynių pradžioje, ir po to vyksime tiesiai į Berlyną. Dieną pailsėsime ir startuosime Europos čempionate. Tai bus labai sunku, tačiau Rūta tai tikrai gali padaryti. Nankine Rūta plauks 50 ir 100 metrų krūtine rungtyse bei 100 metrų laisvuoju stiliumi, o Europos čempionate Berlyne – tik 50 m krūtine“, – atskleidė J.Ruddas.

Rugpjūčio 14-ąją prasideda jaunimo vasaros olimpiada Nankine, Berlyne vyksiantis Europos vandens sporto čempionatas – rugpjūčio 13-ąją, tačiau plaukikai pradės varžybas tik nuo rugpjūčio 18-osios.

Abi varžybos vyks vienu metu, startuosime Nankine, kur plaukimas vyks žaidynių pradžioje, ir po to vyksime tiesiai į Berlyną. Dieną pailsėsime ir startuosime Europos čempionate.

J.Ruddas užtikrino, kad šiemet R.Meilutytė ir toliau koncentruosis į plaukimą krūtine, o kitos rungtys bus tik papildymas, padedantis išlaikyti koncentraciją: „Mūsų pagrindinė rungtis tiek šį sezoną, tiek vėliau bus plaukimas krūtine. Žinoma, įvairiose varžybose ji išbandys ir kitas rungtis, tačiau tai darysime labiau dėl malonumo, o ne dėl rimtų rezultatų. Svarbiausi startai ir toliau bus 50 ir 100 metrų krūtine“.

Lietuviams visada įdomu, ar išvysime „Auksinę žuvelę“ gimtinėje. R.Meilutytė į Lietuvą atvyks po Europos čempionato, tačiau jokiose varžybose mūsų šalyje nedalyvaus. Maždaug iki rugsėjo vidurio plaukikė turės atostogas, o tada vėl šoks į baseiną rengtis svarbiausiam metų startui – pasaulio trumpo vandens čempionatui Dohoje.

„Prieš pasaulio čempionatą Rūta turės atostogas nuo rugpjūčio paskutinės savaitės iki maždaug rugsėjo vidurio, aplankys šeimą. Tada grįš į baseiną rengtis pasaulio čempionatui 25 metrų ilgio baseine. Iki tol turėtume startuoti pasaulio taurės etapuose, tačiau dar nenusprendėme, kuriuose“, – pasakojo J.Ruddas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius