Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griauti ar renovuoti? Lazdynų baseino ateitį sprendė šalies galingieji

„Dar reikėtų pasižiūrėti, kur atsistoti, kad niekas ant galvos nenukristų“, – ryte žvilgčiodamas į apskurusias sostinės Lazdynų laisvalaikio centro baseino lubas teigė šalies premjeras Algirdas Butkevičius.
Lazdynų baseinas
Lazdynų baseinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienio ankstų rytą  šalies politikos ir sporto elitas susirinko „paramstyti“ griūnantį ir vienintelį Vilniuje 50 metrų baseiną: buvo svarstoma, ką su juo reikia daryti. Senas ir sukriošęs baseinas, greičiausiai, per visą savo netrumpą egzistavimo laiką nebuvo matęs tiek daug šalies galingųjų.

Be šalies premjero, pamatyti apšiurusį baseiną panoro Vilniaus meras Artūras Zuokas su administracijos vadovais, Seimo nariai, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė su generaliniu sekretoriumi Valentinu Paketūru.

Visi garbūs baseino svečiai it vijurkai per dešimt minučių apėjo beveik prieš keturis dešimtmečius statytą sporto statinį ir susirinko netoli žiūrovų tribūnos, kad išdėstytų savo galutinį verdiktą.

„Na, taip iš ryto prakaituoti nėra gerai – ypač, jei esi kostiumuotas“, – juokavo ministras pirmininkas A.Butkevičius. Nors šiandien ryte lauke oro temperatūra buvo minus 12 laipsnių, baseine tikrai nebuvo vėsu – 28 laipsniai šilumos.

„Reikia pripažinti, kad baseinas yra avarinės būklės ir toliau jis taip egzistuoti negali. Reikia kažką daryti. Arba reikia surasti 2 milijonus litų, kad jį „aplopytume“, arba atrasti šalies biudžete 12 milijonų – kad senojo vietoje statytume nauja modernų 50 metrų baseiną“, – su premjeru A.Butkevičiumi tarėsi Vilniaus meras A.Zuokas.

„Aš sutinku. Bet reikia  aiškumo – ką darome. Juk ir futbolininkai sukruto bei prašo užbaigti Nacionalinį stadioną. Sako, kad nėra kur žaisti tarptautinių futbolo mačų.  Reikia prioritetus sudėlioti: manau, statyti baseiną būtina, tačiau reikia pritraukti ir Europos pinigus“, – atkirto jam premjeras A.Butkevičius.

Tad po trumpų debatų buvo nutarta, kad šiais metais Lazdynų baseino remontui reikėtų skirti apie 2 mln. litų – tuomet jis galėtų veikti dar bent 3 metus, o ateityje reikėtų įrengti naują olimpinius standartus atitinkantį olimpinį kompleksą su baseinu.

„Bus ieškoma 2 mln. litų iš Valstybės investicijų programos Lazdynų baseino kosmetiniam remontui, o planuojant naują finansinę perspektyvą, taip pat ir ES lėšas, galima galvoti ir apie naujo baseino finansavimą. Bet būtina, kad šis baseinas gautų nacionalinio objekto statusą – tuomet ir europinės lėšas būtų lengviau pritraukti“, – spaudos konferencijoje sakė premjeras A.Butkevičius.

Neoficialiai kalbėta, jog Lazdynų baseino ateitis turėtų atrodyti taip: pradžioje būtina renovuoti objektą, po to šalia šio baseino turėtų iškilti 25 metrų baseinas, į kurį persikeltų visi plaukikai. Tuomet jau bus griaunamas pagrindinis baseinas ir statomas naujasis.  Kai bus pastatytas naujas 50 metrų baseinas, mažasis taptų puikia treniruočių baze ne tik plaukikams, bet ir penkiakovininkams.

„Dabar bus atlikta baseino nusidėvėjimo ir būtinų darbų ekspertizė ir apie jo ateitį prelimiariai bus galima kalbėti balandį, o galutinius sprendimus reikėtų daryti liepą“, – kalbėjo A.Zuokas.

VIDEO: Vilnius video. Lazdynų baseino remonto planai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius