Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į finalą antruoju laiku patekusios Rūtos Meilutytės žinutė varžovėms: jaučiu, jog galiu geriau

Ilgai lauktą Rūtos Meilutytės ir Julijos Jefimovos akistatą plaukimo pasaulis išvys antradienio vakarą. Į Kazanėje vykstančio pasaulio plaukimo čempionato 100 m plaukimo krūtine finalą abi sportininkės žengė geriausiais rezultatais.
Rūta Meilutytė pasaulio čempionato pusfinalyje
Rūta Meilutytė pasaulio čempionato pusfinalyje / „Scanpix“ nuotr.

„Pusfinalio pasirodymą vertinu tikrai gerai, esu labai patenkinta šiuo rezultatu, tačiau jaučiu, kad galiu plaukti dar šiek tiek greičiau“, – po finišo šypsojosi lietuvė.

Pirmajame pusfinalio plaukime R.Meilutytė distanciją įveikė per 1:05.64 ir neturėjo sau lygių, artimiausią priešininkę kinę Shi Jingling (1:06.28) aplenkusi daugiau nei puse sekundės.

Antrasis plaukimas buvo kur kas konkurencingesnis. Jame į kovą stojo ne tik pagrindinė mūsiškės konkurentė Julija Jefimova, tačiau ir kitos pasaulio plaukimo žiedui priklausančios sportininkės: amerikietė Jessica Hardy, jamaikietė Alia Atkinson, japonė Kanako Watanabe bei danė Rikke Moller Pedersen. Vietos sirgalių numylėtinė laimėjo pusfinalį, 0,04 sek. užfiksavusi geresnį rezultatą nei Rūta.

„Taip, antrasis plaukimas buvo šiek tiek stipresnis, jame užfiksuoti laikai kiek geresni. Visgi nesureikšminu to, kuriame pusfinalyje teko dalyvauti. Viskas vis tiek spręsis rytoj“, – 15min.lt sakė R.Meilutytė.

Paklausta apie antradienio vakarą vyksiantį šios rungties finalą ir ilgai lauktą principinę mikrodvikovą su J.Jefimova, lietuvė tvirtino pasistengsianti atsiriboti nuo virš stadiono tvyrančios politinės atmosferos ir nenorinti galvoti vien tik apie savo pagrindinę konkurentę.

„Plauksiu finale, kur galėsiu varžytis su pačiomis geriausiomis pasaulio plaukikėmis. Tai man yra didžiulė dovana ir aš tuo labai džiaugiuosi. Finale šalia manęs bus ne viena Julija, o dar šešios sportininkės. Nenoriu išskirti ar sumenkinti nei vienos varžovės. Žinoma, žiniasklaidos dėmesys šiai dvikovai bus padidintas, tačiau aš esu kovotoja ir pasistengsiu atiduoti viską, ką galiu nekreipdama į tai dėmesio“, – kalbėjo R.Meilutytė.

Pusfinalyje lietuvė dar kartą pademonstravo savo žaibišką reakciją. Jos startas (0.63 sek.) buvo geriausias tarp visų finalo dalyvių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius