-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 03 /14:40

Į gimtąjį Kauną sugrįžusi Rūta Meilutytė: „Norėčiau „Girstučio“ baseine pravesti nemokamas treniruotes vaikams“

Puikiai Pasaulio jaunimo plaukimo čempionate pasirodžiusi ir 6 medalius iškovojusi Rūta Meilutytė grįžo į gimtąjį Kauną. Viena ryškiausių dabartinių plaukimo žvaigždžių antradienį susitiko su miesto vadovu, pabendravo su žiniasklaidos atstovai ir aplankė Laisvės alėjoje augančią savo vardo liepą.
Mindaugas Špokas, Rūta Meilutytė, Saulius Meilutis
Mindaugas Špokas, Rūta Meilutytė, Saulius Meilutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Olimpinė ir pasaulio čempionė pasakojo nepastebėjusi kaip greitai prabėgo neilgos atostogos. Pirmadienį ji jau grįš į Didžiąją Britaniją, kurioje treniruojasi ir mokosi. „Tik dvi dienas dar sugrįžusi esu, todėl nieko dar nespėjau nuveikti. Su šeima planuojame paplaukioti baidarėmis ir gal pagrybauti savaitgalį“, – pasakojo šešiolikmetė.

Į Kauno savaivaldybę sportininkė atvyko lydima savo tėvo Sauliaus Meilučio ir Kauno plaukimo centro vadovo Mindaugo Špoko. Kauno meras Andrius Kupčinskas Rūtai Meilutytei įteikė leidimą nemokamai visą gyvenimą naudotis vienu „Girstučio“ baseino takeliu. Plaukikė sakė jau buvusi naujame baseine, tačiau pati jo dar neišbandžiusi. Galbūt šiandien arba trečiadienį ji skirs kelias valandas ir pati praplauks baseine.

„Žiemą planuoju ilgiau pabūti Lietuvoje, tuomet tikrai pasinaudosiu šiuo leidimu, nes reikės treniruotis. Taip pat norėčiau pravesti kelias nemokamas treniruotes vaikams. Nebūtina plaukti profesionaliai, svarbiausia išmokti plaukti.

Anglijoje turiu per mėnesį kelias pamokas, kuriose mokau vaikus plaukti. Pagalvojau, kad Kaune yra populiarus baseinas ir jam taip pat galėčiau surengti tokias pamokas. Dabar esu labai užimta, bet gal kažką tokio pavyks suorganizuoti žiemą“, – sakė R.Meilutytė.

Ji pasakojo, kad kito sezono varžybos jau suplanuotos: „Jos vyks Maskvoje, Brazilijoje, Danijoje. Keliausime, bet sezonas jau nebus toks įtemptas, koks buvo šis“.

15min.lt primena, kad rugsėjo 10-osios popietę į Vilnių iš Dubajuje vykusio pasaulio jaunimo plaukimo čempionato sugrįžo 7 medalius iškovoję Lietuvos plaukikai. Net šešis iš jų pelnė Rūta Meilutytė, kuri teigė, kad brangiausias iš visų jai sidabro medalis, kuris buvo iškovotas su komandos draugais.

VIDEO: Rūta Meilutytė grįžo į gimtąjį Kauną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius