Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į jaunimo olimpiados 50 m krūtine finalą galingai prasimušusi R.Meilutytė: „Nestresuoju“

Rūta Meilutytė galingais grybšniais iriasi pirmojo savo medalio Pasaulio jaunimo olimpinėse žaidynėse link. 2012-ųjų Londono žaidynių olimpinė čempionė sekmadienį Kinijos Nandzingo mieste vykstančiose plaukimo varžybose be vargo prasimušė į 50 metrų krūtine finalą.
Plaukikė Rūta Meilutytė Nandzinge – viena didžiausių žaidynių žvaigždžių
Rūta Meilutytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvė antrame pusfinalyje finišavo pirma – 31,67 sek. ir 0,27 sek. aplenkė vokietę Julija Willers  bei 0,34 sekundės – trečioje vietoje likusią vengrę Anną Sztankovics. R.Meilutytės rezultatas buvo geriausias tarp visų pusfinalio dalyvių, tad finale pirmadienį ji plauks geriausiu penktuoju takeliu.

R. Meilutytė 50 m krūtine kvalifikacijoje nuplaukė per 32,11 sekundės ir laimėjo penktąjį plaukimą, o bendroje įskaitoje tarp 32-jų dalyvių buvo trečia.

Geriausia 2013-ųjų šalies sportininkė Nandzinge dėl traumos atsisakė varžytis 200 metrų kompleksiniu būdu plaukime ir estafetėje.

„Suskaudo petį, sunku plaukti peteliške, todėl teko atsisakyti 200 m kompleksinio plaukimo. Taupydami jėgas 50 m plaukimo krūtine pusfinaliui, pasitarę su treneriu, nusprendėme nedalyvauti ir estafetėje. Plaukdama krūtine skausmo nejaučiu, manau, kad viskas bus gerai. Žaidynėse dar dalyvausiu 100 m varžybose krūtine ir laisvu stiliumi“, – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovams apie savo planus ir nedidelę traumą sakė Rūta Meilutytė.

Kalbėdama apie galima jaudulį, R.Meilutytė sakė:„Nejaučių streso. Žinoma, tas jaudulys yra, kaip ir peieš kiekvieną startą. Aš esu atsipalaidavusi. Visos merginos greitai plaukia, tad padarysiu viską, kad laimėčiau finale“. 

VIDEO: Rūta Meilutytė Nandzinge po pusfinalio plaukimo

Pasaulio jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse Kinijoje be finalo 100 m nuotolyje krūtine liko plaukikas Paulius Grigaliūnas.

Sekmadienį pusfinalyje jis nuotolį nuplaukė per 1 minutę 3,39 sekundės ir pirmajame pusfinalio plaukime buvo septintas, o bendroje įskaitoje tarp 16 dalyvių liko tryliktas.

Greičiausiai pusfinalyje šį nuotolį plaukė rusas Antonas Čupkovas (1:00,84), Carlosas Claverie'sas (1:01,71) iš Venesuelos ir japonas Ippei Wanatabe (1:02,00).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius