Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į paskutinį traukinio vagoną įšokęs Giedrius Titenis: svarbiausia buvo patekti į pusfinalį

Giedriui Titeniui pavyko užmiršti nesėkmingai pasibaigusį 100 m plaukimo krūtine finalą. Kazanėje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate antradienio rytą 26-erių metų lietuvis stojo į kovą dvigubai trumpesnėje rungtyje ir pateko į pusfinalį.
Giedrius Titenis
Giedrius Titenis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvis distanciją įveikė per 27,51 sek. ir paskutiniu rezultatu sugebėjo įšokti į pusfinalio traukinį. Lygiai tokį patį laiką užfiksavo ir Uzbekistano atstovas Vladislavas Mustafinas.

Greičiausiai atrankoje 50 m krūtine plaukė 0,05 sekundės pačiam aštuonis metus priklausiusį pasaulio rekordą pagerinęs Cameronas Van Der Burghas (26,62 sek.) iš Pietų Afrikos Respublikos, britas Adamas Peaty's (26,68 sek.) bei slovėnas Damiras Dugonjičius (26,70 sek.).

Iš viso šios rungties atrankoje startavo 78 sportininkai, o pusfinalyje plauks šešiolika.

Pasiekti geresnį rezultatą pačioje trumpiausioje distancijoje G.Titeniui sutrukdė prastas startas. Lietuvio reakcija (0,75 sek.) buvo pati blogiausia iš visų šešiolikos į pusfinalį patekusių plaukikų, tačiau anykštėnas atsigriebė galingais grybšniais.

„Smagu, jog pavyko įgyvendinti uždavinį ir žengti į kitą etapą. Dabar šiek tiek pailsėsiu ir pasistengsiu vakare atplaukti kur kas geriau“, - 15min.lt iš karto po finišo sakė sportininkas.

- Pirmadienio vakarą kovojote dvigubai ilgesnės distancijos finale. Ar nesijautė nuovargis? - paklausėme plaukiko.

- Iš tiesų jėgų galėjo būti ir daugiau. Finalas man tikrai buvo nelengvas, ypač paskutinieji metrai, taigi jaučiausi gana išsekęs. Bet gerai išsimiegojau ir šiandien viskas prasideda iš pradžių. Reikia užsimiršti ir stengtis likusiose distancijose.

- Psichologiškai nebuvo sunku atsigauti po nelabai sėkmingai susiklosčiusio 100 m krūtine finalo?

- Nieko nepadarysi, tai yra sportas. Dabar turėsiu dvylika mėnesių, galėsiu pasirengti ir tikėsiuos, kad kitais metais bus geriau.

- 50 m rungties kvalifikacinės varžybos pradėjo rytinę sesiją. Ar plaukti taip anksti yra sunkiau nei vakare?

- Esu iš tų sportininkų, kuriems vakare plaukti yra kur kas geriau nei iš ryto. Dėl šios priežasties tikiuosi, jog vakare rezultatas bus dar geresnis. Bandysiu patekti į finalą.

- Kartu su jumis plaukęs C. Van der Burghas pasiekė naują pasaulio rekordą. Ar nustebino toks Pietų Afrikos atstovo spurtas jau kvalifikacijoje?

- Iš tikrųjų tai nelabai. Jau pirmadienį vykusiame 100 m rungties finale jis įrodinėjo, kad yra labai geros sportinės formos ir puikiai įveikė pirmąją distancijos dalį. Į Kazanę Cameronas atvyko tikrai puikiai pasiruošęs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius