Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš aukštikalnių į Stokholmo baseiną šokęs D.Rapšys: „Aš jaučiausi puikiai, kiti – ne taip gerai“

Plaukikas Danas Rapšys grįžo iš auksiniu jam tapusio Stokholmo, kur „Swim Open Stockholm 2017“ varžybose jis triskart tapo čempionu. Ne tik plaukime nugara, bet ir laisvuoju stiliumi sužibėjęs 21-erių plaukikas žada ir pasaulio čempionate rimtai žiūrėti į laisvojo stiliaus rungtį.
Iš plaukimo varžybų Švedijoje grįžo plaukikas Danas Rapšys
Iš plaukimo varžybų Švedijoje grįžo plaukikas Danas Rapšys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

200 m nugara bei laisvuoju stiliumi ir 100 m nugara aukso medalius nuskynęs D.Rapšys į Lietuvą grįžo su šypsena. Lietuvos plaukimo gerbėjai pastaruoju metu dažniau minėjo jo pavardę, o ne didžiausios šalies plaukimo žvaigždės – Rūtos Meilutytės.

D.Rapšys teigė, kad šios varžybos nebuvo tos, prieš kurias kelti aukšti tikslai, tačiau atvykus į Švediją plaukikas suprato, kad jaučiasi puikiai. Tad pavyko laimėti ne tik tris čempiono titulus, bet ir pagerinti Lietuvos 200 m laisvuoju stiliumi rungties rekordą.

„Buvome grįžę iš kalnų, beveik mėnesį stovyklavome ir varžyboms nelabai ruošėmės. Taip išėjo, kad tik įšokęs į apšilimo baseiną, pamačiau, kad labai gerai jaučiuosi. Kiti jautėsi ne taip gerai.

Dabar akcentuosiu 200 m nugara ir 200 m laisvu stiliumi rungtis

Šiose varžybose reikėjo pasitikrinti, kokia mūsų būklė po kalnų. Rūta irgi startavo tiesiai po aukštikalnių. Man visai neblogai buvo. Kitą kartą gali būti ir blogai, paprastai būna labai sunku. Tačiau dabar po atvažiavimo kitą dieną jau jaučiausi puikiai.

Pavyko neblogai pasirodyti, nors ir nebuvo daug asmeninių rezultatų pasiekta, bet rekordą pasiekiau. Norėjau dar geriau, bet yra kaip yra“, – 15min sakė D.Rapšys.

Kaip plaukimo nugara specialistas garsėjęs panevėžietis ne tik pasiekė 200 m laisvuoju stiliumi rekordą, bet ir žada į šią rungtį koncentruotis ir toliau. Liepos viduryje plaukikų laukia pasaulio čempionatas Budapešte.

D.Rapšio dabar laukia, kaip jis pats sakė, ilgas treniruočių maratonas – reikės įdėti daug darbo. Panevėžietis jau įvykdė reikiamus normatyvus pasaulio čempionatui, tad galės rengtis jam be papildomos įtampos.

„Iškart vėl laukia mėnuo treniruočių, o tada vėl kažkur važiuosime. Ramybė tokia sąlyginė – reikia daug dirbti.

Dabar akcentuosiu 200 m nugara ir 200 m laisvu stiliumi rungtis (šių rungčių pasaulio čempionato A normatyvus jis ir įvykdė – aut. past.). Pažiūrėjome, kad su savo rezultatu laisvojo stiliaus rungtyje galime būti gana aukštai. Reikia dar labiau padirbėti ir pabandyti būti aukščiau“, – apie būsimus planus pasakojo Danas.

Praėjusią savaitę prieš lietuvių startą Stokholme buvo įvykdytas teroristinis išpuolis, pareikalavęs žmonių aukų. D.Rapšys teigė, kad baimės Švedijos sostinėje nejautė.

„Man mama paskambino, klausdama, ar viskas gerai. Po to perskaičiau straipsnius, girdėjome, kaip už lango be sustojimo švyturėliai važinėjo. Per porą valandų, kol užmigau, suskaičiavau gal 20-imt. Kaukė ir kaukė. Prie mūsų viešbučio iškart pastatė du policininkus“, – apie gyvenimą mieste, sudrebintame teroro akto, pasakojo D.Rapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius