-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Europos čempionato grįžę baidarininkai džiaugėsi medaliais, J.Šuklinas nenuliūdo likęs penktas

Pirmadienį į Lietuvą iš Čekijoje vykusio Europos baidarių ir kanojų čempionato sugrįžo Lietuvos rinktinė. Jai pavyko iškovoti du bronzos medalius. 200 m sprinto varžybose trečias buvo baidarininkas Ignas Navakauskas ir dvivietę baidarę irklavę Aurimas Lankas bei Edvinas Ramanauskas. Kanojininkai šį kartą liko be medalių. Olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas finale liko penktas.
Ignas Navakauskas, Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas
Iš Europos čempionato sugrįžo baidarininkai ir kanojininkai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

200 m sprinto varžybose trečias buvo baidarininkas Ignas Navakauskas, kuris Lietuvai iškovojo bronzos medalį. Pats sportininkas šio įvertinimo laukė jau seniai: „Dukart buvau septintas, pagaliau pavyko iškovoti medalį. Vis pritrūkdavo. Džiaugiuosi bronza. Tai nulėmė didelės pastangos.“

Dukart buvau septintas, pagaliau pavyko iškovoti medalį.

Lietuvos sportininkas finaliniame plaukime pirmavo nuo distancijos pradžios, tačiau finiše nusileido konkurentams.

„Toks mano tipas. Visuomet galingai startuoju ir tada ateina nuovargis. Mūsų tikslas jį atitolinti. Stengsimės tai pasiekti“, – apie likusius darbus pasakojo I.Navakauskas.

Aurimas Lankas ir  Edvinas Ramanauskas 200 m sprinto varžybų finale lietuviai sugaišo 32,660 sekundės ir antrus metus iš eilės Senojo žemyno pirmenybėse užėmė trečią vietą.

„Važiuodami į Europos čempionatą negalėjome prognozuoti, kokią vietą užimsime. Tai buvo pirmosios varžybos šiame sezone ir pradžia svarbių olimpinių atrankos metų. Bronzos medalis yra super, geriau ir būti negalėjo“, – kalbėjo baidarininkas E.Ramanauskas.

A.Lankas taip pat nesitikėjo lipti ant apdovanojimų pakylos: „Tai pirmos tokio aukšto rango varžybos šiemet, todėl daug nesitikėjome. Norėjome tik pasitikrinti su varžovais. Nežinojome savo lygio. Tai buvo išbandymas, todėl esame patenkinti, kad pavyko pakartoti praėjusių metų pasiekimą.“

Pagrindinis dueto sezono tikslas išlieka iškovoti olimpinį kelialapį. „Tai būtų didesnis laimėjimas negu medalis. Mūsų sporto šakoje tai padaryti sunku“, – aiškino E.Ramanauskas.

Jevgenijus Šuklinas 200 m sprinto rungtyje liko penktas ir šį kartą liko  be medalio.

Kai baigiau distanciją, galvojau, kad bus dar blogiau. 

2010 ir 2013 metų šios rungties Europos čempionas bei Londono olimpiados vicečempionas sekmadienį finale sugaišo 40,704 sekundės ir čempionu tapusiam rusui Andrejui Kraitorui pralaimėjo vos 0,408 sekundės.

„Europos čempionatas buvo kaip treniruotė. Padariau išvadas. Man pritrūko ne fizinio pasirengimo, bet psichologinio nusiteikimo. Atrankoje parodžiau labai gerą rezultatą – pagerinau savo asmeninį rezultatą. Taip pat testavau valtį, kurią teks keisti. Svarbiausias startas bus Milane“, – nenuliūdo J.Šuklinas.

Kanojininkui nepalankus buvo finalinis plaukimas, kuriame užvirė itin arši kova: „Kai baigiau distanciją, galvojau, kad bus dar blogiau. Pamatęs fotofinišą supratau, kad viskas nėra taip jau prastai. Nedaug atsilikau. Finale buvo pasikeitęs vėjas, kuris nebuvo man palankus. Dar yra laiko tobulėjimui.“

Septyni šalies irkluotojai dalyvaus birželio mėnesį vyksiančiose Europos žaidynėse Baku (Azerbaidžanas). Svarbiausios sezono varžybos – pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio mėnesį Italijoje, jame prasidės kova dėl kelialapių į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius