Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Rio išmesti penki rusų kanojininkai – lietuviai išvengė nešvarių varžovų

Artėjant Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms daugėja naujienų apie startuoti negalėsiančius Rusijos atletus. Šįkart apie diskvalifikaciją paskelbė Tarptautinė kanojų ir baidarių irklavimo federacija.
Alexanderis Dyčenko ir Jurijus Postrigai
Alexanderis Dyčenko ir Jurijus Postrigai / „Scanpix“ nuotr.

Nors Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) uždegė rusams žalią šviesą, Rusijos olimpinę rinktinę šienauja dopingas.

Dėl dopingo vartojimo iš Rio pašalinti Elena Aniušina, Natalija Podolskaja, Aleksandras Dyčenka, Andrejus Kraitoras ir Aleksejus Korovaškovas, skelbia Tarptautinė kanojų ir baidarių irklavimo federacija.

Baidarininkas A.Dyčenka kartu su Jurijumi Postrigai Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.

Iki 2011 metų Azerbaidžanui atstovavęs kanojininkas A.Kraitoras olimpinėse žaidynėse būtų buvęs Henriko Žustauto varžovu 200 metrų sprinto rungtyje. Jis yra 2013 ir 2014 m. pasaulio čempionas keturvietėje.

A.Korovaškovas yra penkis kartus pasaulio čempionas. Jis kartu su Ilija Pervuchinu būtų buvę Ričardo Nekrošiaus ir Andrejaus Olijniko varžovais. Dėl A.Korovaškovo pašalinimo olimpinėse žaidynėse negalės dalyvauti ir jo porininkas O.Pervuchinas.

Pastarojo dueto tiesiog nebeliks Rio, o likusios keturios iš penkių atsilaisvinusių vietų paskirstytos kitoms valstybėms. Rusų vietas užims Austrijos, Švedijos, Vokietijos ir Irano sportininkai.

Anot „The Telegraph“, po tokių TOK ir tarptautinių sporto asociacijų tyrimų Rusijos olimpiečių skaičius nuo planuojamų 400 gali sumažėti net iki 40-ies. Daugybė sportininkų atkrito po patvirtinto draudimo Rio varžytis rusų lengvaatlečiams.

Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Aleksandras Žukovas pripažįsta, kad pašalintų rusų gali atsirasti kur kas daugiau. Vis dėlto jis tikisi, kad Rusijos atletų skaičius Rio sieks apie 300.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius