Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturis medalius Lietuvos čempione iškovojusi Rusnė Džiugytė: „Mano idealas – visa „Favorito“ komanda“

Praėjusį savaitgalį Lietuvos irklavimo čempionate ne vieną nustebino Kauno irklavimo klubo „Favoritas“ rezultatai, o ypač 16-metės Rusnės Džiugytės pasirodymas. Vos metus irkluojanti mergina iškovojo tris aukso ir vieną sidabro medalį bei šioje kategorijoje tapo geriausia pirmenybių irkluotoja.
Rusnė Džiugytė ir Kotryna Lašaitė (viduryje)
Keturviečių be vairininko prizininkės („Favorito“ komanda – viduryje) / LIF nuotr.
Temos: 2 Irklavimas Trakai

Rusnė startavo keturiose rungtynėse ir visos iškovojo medalius. Mergina medalius laimėjo dviviečių (W2-) ir keturviečių (W4-) pavienio irklo rungtyse bei aštuonvietėje valtyje (W8+). Sidabro medalį jaunoji irkluotoja laimėjo keturvietėje porinėje valtyje.

„Treneris tiesiog pasiūlė startuoti keturiose rungtyse, o aš sutikau. Juk smagu viską išbandyti. Iš tikrųjų nelabai lengva taip greitai persijungti į kitą valčių klasę, bet pairklavus ilgiau prie visko priprantama“, – pasakojo Lietuvos čempionato herojė.

Paklausta, kurioje valčių klasėje irkluotų, jeigu tektų pasirinkti vieną, R.Džiugytė teigė, kad rinktųsi pavienį irklą: „Abi vienodai patinka, nors su pavieniu ir sunkiau. Manau, pasirinkčiau pavienį, nes labai nedaug Lietuvoje pavienių valčių“.

LIF nuotr./Keturviečių be vairininko prizininkės („Favorito“ komanda – viduryje)
LIF nuotr./Keturviečių be vairininko prizininkės („Favorito“ komanda – viduryje)

Į irklavimą R.Džiugytė atėjo ne pati – ją atsivedė treneris Antanas Lavickas. Specialistas mokyklose išsirinko aukščiausius vaikus ir pakvietė sėsti į valtis. Taip R.Džiugytė ir „užsikabino“.

„Iš tikrųjų, nieko nežinojau apie irklavimą kol į mano mokyklą neatvažiavo treneris. Labiausiai irklavime pritraukė kolektyvas, todėl aš ten ir pasilikau. Šokau hiphopą penkerius metus ir žaidžiau krepšinį metus už savo senąją mokyklą“.

Irklai ir valtys R.Džiugytę įtraukė ir nebepaleidžia. Mergina sako, kad sportas jau užima pusę gyvenimo ir ji nežada jo paleisti.

„Ir laisvalaikiu man patinka sportuoti, dar kartais pagroju gitara, kai lieka laiko. Sportuoti žadu dar ilgai, nes jau dabar sportas užima pusę gyvenimo“, – sakė triskart šalies čempionė.

Ir pridūrė: „Mano idealas – „Favorito“ komanda. Juk be jų aš nieko nebūčiau pasiekusi, o ypač be trenerių.“

Artimiausiu metu irkluojančią jaunąją Lietuvos čempionę bus galima išvysti birželio 27-29 dienomis vyksiančioje „Gintarinių irklų“ regatoje Trakuose. Ten startuos ir visas šalies irklavimo elitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius