-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuklus olimpinių irklavimo medalių architektas G.Postiglione: „Mano indėlis – tik 20 proc.“

Aukso amžių šiuo metu išgyvenanti Lietuvos irklavimo mokykla taip pat turi savo architektą. Juo įvardijamas mūsų rinktinę konsultuojantis italas Giovanni Postiglione. Nors pats treneris išlieka kuklus ir teigia, jog jo indėlis į lietuvių pergales olimpinėse žaidynėse siekia vos 20 proc.
Giovanni Postiglione
Giovanni Postiglione / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį specialistas keletui dienų atvyko į Vilnių ir pasidalino mintis apie darbą su mūsų šalies irkluotojais bei Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse suspindusiais sidabro ir bronzos medaliais.

Olimpinių žaidynių bronzą iškovojusios 22 metų Milda Valčiukaitė ir 27-erių Donata Vištartaitė jau švietė plačiomis šypsenomis, susidaužė rankomis su žurnalistais ir dar gaudydamos kvapą atsakinėjo į klausimus, kai į olimpinėje lagūnoje plūdurais nužymėtą 2000 m ilgio trasą šovė vyrų porinių dviviečių finalo dalyviai.

Čia po finišo svyruodami iš nuovargio, bet laimingi rankas į viršų kėlė sidabrą iškovoję 27 metų Saulius Ritteris ir 30-metis Mindaugas Griškonis.

„Nesu patenkintas, nes neiškovojome dviejų aukso medalių. Laimėjome bronzą ir sidabrą, o tai reiškia, kad turime ko siekti ateityje“, – vos tik nusileidęs Vilniaus oro uoste, šmaikštavo italas. Akimirką nusišypsojęs, treneris surimtėjo.

„Na gerai, iš tiesų juokauju. Žinoma, kad pasiekimas yra geras. Ypač porinei vyrų dvivietei. Juk likus mėnesiui iki olimpinių žaidynių praradome vieną iš dviejų stipriausių mūsų irkluotojų (Rolandą Maščinską – aut.past.) ir buvome priversti ieškoti išeities.

Tiek federacija, tiek treneriai, tiek patys sportininkai buvo nežinioje, tačiau, ačiū Dievui, mes turime dar vieną stiprų irkluotoją – Mindaugą Griškonį. Jis buvo pretendentas laimėti medalį ir irkluodamas vienas, bet mes pasodinome jį į dvivietę valtį taip pat suprasdami, jog ši pora turi šansų laimėti apdovanojimą. Manau, kad tai buvo teisingas sprendimas“, – kalbėjo G.Postiglione.

Treneris nebuvo linkęs atvirauti, kokį porinės dvivietės duetą Lietuva turės ateityje.

Žinoma, kad pasiekimas yra geras. Ypač porinei vyrų dvivietei. Juk likus mėnesiui iki olimpinių žaidynių praradome vieną iš dviejų stipriausių mūsų irkluotojų.

„Manau, jog vyrai patys nuspręs, kuriam su kuriuo geriausia irkluoti. Viskas priklauso tik nuo jų, nuo jų gyvenimo būdo. Rolandas tikrai yra geras irkluotojas ir man sportininko buvo labai gaila. Vyrai labai sunkiai dirbo ir skaudu, jog viskas baigėsi taip skausmingai“, – R.Maščinsko patirtą traumą prisiminė rinktinės konsultantas.

Italas negailėjo šiltų žodžių ir bronzos medalius iškovojusioms M.Valčiukaitei ir D.Vištartaitei. Anot trenerio, merginų porinės dvivietės pasiekimas yra unikalus tuo, jog joms teko varžytis su fiziškai kur kas didesnėmis ir galingesnėmis priešininkėmis.

G.Postiglione nebuvo linkęs sureikšminti savo vaidmens ir, kalbėdamas apie indėlį į olimpinius medalius, kuklinosi.

„Man atrodo, kad nuo manęs šie rezultatai priklausė ne daugiau 20 proc. Mykolas (vyriausiasis irklavimo rinktinės treneris Mykolas Masilionis – 15min) yra puikus specialistas ir labai gerai atliko savo darbą, tad didžiausius nuopelnus reikėtų skirti jam. Aš tik išsprendžiau keletą smulkių problemų ir tik šiek tiek padėjau“, – kalbėjo italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius