Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija seka Lietuvos irklavimo pėdomis – pasamdė italą konsultantą

Latvijos irklavimo federacija nusprendė eiti Lietuvos pramintu keliu. Daug metų prastus rezultatus irklavimo sporte demonstruojantys kaimynai pasamdė konsultantą iš Italijos Giuseppe Di Capua.
Giuseppe Di Capua
Giuseppe Di Capua

Po 2012 metų Londono olimpinių žaidynių Lietuvos irklavimo federacija (LIF) į savo gretas pasikvietė italą Giovanni Postiglione, dukart pripažintą geriausiu pasaulio irklavimo treneriu.

G.Postiglione dirba vyriausiuoju Graikijos rinktinės treneriu ir tuo pačiu LIF konsultantu. Jo pareigos yra daugiau teorinės, italas dalijasi patirtimi su lietuvių treneriais, sudaro treniruočių planus ir pan.

„Jį tenkina techninis Lietuvos trenerių pasirengimo lygis, bet mums trūksta metodinės informacijos ir patirties – pasirengimo planai, krūviai ir taip toliau“, – sakė LIF generalinė sekretorė Inga Daukantienė.

Būtent konsultanto pareigas Latvijoje užims ir Giuseppe Di Capua, kuris dirba ir Airijos rinktinės vyriausiuoju treneriu. 57-erių metų latvių konsultantas pats buvo irkluotojas-varininkas. Savo sėkmingą ir titulais pažymėtą 24 metus trukusią irkluotojo karjerą jis baigė 1996 metais.

G.Di Capua pavienėje dvivietėje valtyje su vairininku (M2+) kartu su dabartiniu Italijos irklavimo federacijos prezidentu Giuseppe Abbagnale bei jo broliu Carmine'u net aštuonis kartus tapo pasaulio čempionu, du kartus triumfavo olimpinėse žaidynėse – 1984 m. Los Andžele ir 1988 m. Seule, o 1992 m. Barselonoje iškovojo sidabrą.

„Latvių rezultatai pastaraisiais metais tikra nėra geri. Eilę metų jie nepatenka į olimpines žaidynes, neiškovojo kelialapio ir į Rio. Pasaulio čempionatuose taip pat nepatenka tarp prizininkų. Tai turbūt netenkina nei federacijos, nei latvių olimpinio komiteto. Nepadeda tai ir sportui, sunku pritraukti rėmėjus“, – apie italo pasamdymo priežastis svarstė I.Daukantienė.

Dėl kaimynų iš Latvijos prastų rezultatų nuogąstavo ir Lietuvos irklavimo legenda Vytautas Briedis. Jo teigimu, lietuviai visada lenkdavo latvius, tačiau jis atsimena kur kas geresnius latvių laikus irklavime.

„Senais laikais latviai visada turėjo stiprių irkluotojų SSRS rinktinėje, atsimenu, buvo stipri merginų porinė dvivietė apie 1960-uosius. Latvija yra turėjusi ir olimpinių prizininkų, ir pasaulio čempionatų medalininkų“, – atsiminė V.Briedis.

2013 metais G.Postiglione pasamdžiusi LIF skina puikaus sprendimo vaisius. Į Rio olimpines žaidynes šiemet iškovoti net penki kelialapiai (iš viso 10 sportininkų) – tai didžiausia mūsų šalies irkluotojų delegacija istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius