Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos plaukikai gerino asmeninius sezono rekordus, bet liko už Europos čempionato pusfinalio borto

Europos plaukimo čempionate Vengrijos sostinėje Budapešte ketvirtadienį vyrų 100 m laisvuoju stiliumi rungties kvalifikacijoje visi trys Lietuvos atstovai pasiekė savo geriausius šio sezono rezultatus, tačiau nė vienam nepavyko patekti tarp šešiolikos pusfinalio dalyvių.
M.Sadauskas liko 31-as
M.Sadauskas liko 31-as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiai iš lietuvių pasirodė šalies rekordininkas (48,84 sek.) Paulius Viktoravičius. Viename atrankos plaukimų jis finišavo trečias (50,19 sek.), o tarp visų 64 klasifikacijos dalyvių liko 25-as.

31-as bendrojoje įskaitoje buvo Mindaugas Sadauskas (50,44 sek.), viename atrankos plaukimų su P.Viktoravičiumi užėmė ketvirtą vietą.

Giedrius Andriunaitis savo plaukime finišavo septintas (52,10 sek.), o galutinėje įskaitoje tenkinosi 58-a pozicija. Lietuvis aplenkė plaukikus iš Albanijos, Bosnijos ir Hercegovinos (2), Farerų salų, Serbijos ir Estijos.

100 m laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje greičiausiai plaukė rusai Jevgenijus Lagunovas (48,50) ir Andrejus Grečinas (48,59) bei prancūzas Alainas Bernard'as (48,86).

R.Dvariškytė finišavo 25-a

Ketvirtadienį viename moterų 200 m krūtine atrankos plaukimų Raminta Dvariškytė buvo ketvirta, tačiau tarp 32 klasifikacijos dalyvių liko 25-a ir nepateko tarp šešiolikos pusfinalio dalyvių.

Lietuvos plaukikės rezultatas – 2 minutės 36,92 sekundės – buvo žymiai blogesnis už jos asmeninį (2:29,40) geriausią pasiekimą.

R.Dvariškytei atrankoje pavyko aplenkti varžoves iš Estijos, Turkijos, Vengrijos (3), Austrijos bei Izraelio.
 

200 krūtine klasifikacijoje greičiausiai nuplaukė bei šios rungties pusfinalio favoritės bus danė Rikke Moeller Pedersen (2:26,43), norvegė Sara Nordenstam (2:26,97) ir britė Stacey Tadd (2:27,99).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius