-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai – tarp prasidedančio Europos irklavimo čempionato favoritų

Penktadienį Brandenburge (Vokietija) prasideda 2016 metų Europos irklavimo čempionatas, kuriame sugebėjimus demonstruos 6 Lietuvos įgulos (12 sportininkų).
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė / Augusto Didžgalvio nuotr.

Vienvietes irkluos Lina Šaltytė ir Mindaugas Griškonis, dvivietes – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiūnaitė bei Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris, lengvo svorio dvivietę – Lukas Dobrovolskis ir Deividas Kluonis, o porinę keturvietę – Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius.

Europos čempionate dalyvaus irkluotojai iš 34 valstybių.

Lietuvos sporto gerbėjai geriausių Senojo žemyno irkluotojų kovas dėl medalių galės išvysti tiesiogiai. Sekmadienį nuo 12 val. 45 min. LRT kanalas transliuos finalus, kuriuose galime išvysti ir Lietuvos sportininkus.

Vietų tarp geriausiųjų, tradiciškai, galima tikėtis iš keleto mūsų įgulų. Tą patvirtina ir ekspertų parengtas Europos čempionato gidas žiniasklaidai.

Jame vyrų vienviečių varžybų absoliučiu favoritu laikomas čekas Ondrejus Synekas, laimėjęs šiame olimpiniame cikle visus tris pasaulio čempionatus ir tapęs pastarųjų dviejų Europos čempionatų laimėtoju. Tačiau nenurašomas ir M.Griškonis.

„M.Griškonis pernai pasaulio čempionate iškovojo 3-ąją vietą ir yra 2011 bei 2012 metų Europos čempionas, – rašoma gide. – Jis dėl medalių Brandenburge turėtų kautis su kylančia Kroatijos žvaigžde Damiru Martinu.“

Į šios trijulės pozicijas, pasak ekspertų, gali kėsintis 2012 metų olimpinio bronzos medalio laimėtojas britas Alanas Campbellas, belgas Hannesas Obreno ir suomis Robertas Venas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas

D.Vištartaitei ir M.Valčiukaitei Vokietijoje teks iš naujo įrodyti, kad gali prilygti pastarajame pasaulio čempionate sidabro medalius laimėjusioms graikėms Aikaterini Nikolaidou ir Sofiai Asoumanaki bei laipteliu žemiau likusioms vokietėms Juliai Lier ir Mareikei Adams.

2013 metų Europos ir pasaulio čempionės iš Lietuvos pernai planetos pirmenybėse liko penktos, praleidusios į priekį dar ir lenkes Magdaleną Fularczyk bei Natalią Madaj.

Vyrų dviviečių varžybų didžiausiomis žvaigždėmis vadinami kroatai broliai Martinas ir Valentas Sinkovičiai. Jiems priklauso 2014 ir 2015 metų planetos čempionų titulai bei pasaulio rekordas.

Pagrindiniais jų konkurentais ekspertai laiko, be abejo, R.Maščinską ir S.Ritterį bei vokiečius Marcelį Hackerį ir Stephaną Kruegerį.

Taip pat patariama nenuleisti akių nuo prancūzų Hugo Boucherono bei Matthieu Androdiaso ir britų Johno Collinso bei Jonathano Waltono. Tamsiuoju varžybų arkliuku gali tapti norvegai, tik šį sezoną suformavę komandą iš Kjetlio Borcho ir du kartus olimpinio vienviečių čempiono Olafo Tufte.

Kitų Lietuvos irkluotojų ekspertai tarp favoritų nepaminėjo. Tiesa, praėjusių metų Senojo žemyno pirmenybėse vienvietininkė L.Šaltytė pademonstravo geriausią karjeros rezultatą, finišavusi ketvirtoje vietoje ir tik per plauką neiškovojusi bronzos medalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius