Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai laimėjo tris aukso medalius Italijoje

Pirmą kartą po Rio de Žaneiro olimpiados dviviečių baidarių varžybose startavę olimpiniai prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas triumfavo Italijoje vykusiose „Trofeo Sparafucile Citta di Mantova“ varžybose. Iš viso Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai iškovojo aštuonis medalius, tris iš jų aukso.
Ignas Navakauskas
Ignas Navakauskas

„Trofeo Sparafucile Citta di Mantova“ varžybose dalyvavo daugiau negu 500 baidarių ir kanojų irkluotojų iš 14-os valstybių.

Dviviečių baidarių 200 metrų distanciją A. Lankas ir E. Ramanauskas įveikė per 33,26 sek. ir aplenkė antrą vietą užėmusią bei sidabro medalius laimėjusią kitą mūsų šalies dvivietę Igną Navakauską ir Artūrą Seją (33,38 sek.).

Vienviečių baidarių 1000 metrų distancijoje nepralenkiamas buvo Andrejus Olijnikas. Įprastai dviviete baidare kartu su porininku Ričardu Nekriošiumi startuojantis A.Olijnikas vienviete distanciją įveikė per 3 min. 39,07 sek.

Dar vienas aukso medalis iškovotas dviviečių kanojų 1000 metrų distancijoje. Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas distancijoje sugaišo 4 min. 2 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė beveik 4 sek.

Du lietuviai kopė ant prizininkų pakylos 200 metrų vienviečių baidarių varžybose. I.Navakauskas (36,00 sek.) užėmė antrą vietą, E.Ramanauskas (36,26 sek.) finišavo trečias. Šeštoje vietoje liko A.Lankas (36,50 sek.).

„Varžybose Italijoje dalyvavo daug stiprių varžovų, todėl tai buvo gera vieta pasitikrinti savo sportinę formą, šiame pasirengimo etape. Baidarininkai sprinteriai I.Navakauskas, A.Lankas ir E.Ramanauskas yra pasiekę optimalią sportinę formą. Šie trys baidarininkai kartu su A.Seja stovykloje treniruojasi ir keturvietėje, kuri galės startuoti numatomoje naujoje 500 metrų olimpinėje distancijoje.

Puikią pergalę iškovojo A.Olijnikas, kuris startavo sau neįprasta vienviete ir aplenkė net 94-is, šioje distancijoje dalyvavusius varžovus. Džiugina ir dvivietės kanojos O.Murzos ir J.Kuračionoko pergalė, sportininkai techniškai ir taktiškai sėkmingai įveikė visą distanciją. Tiesa, šioje distancijoje nebuvo daug pajėgių kanojininkų“, – sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Ignas Navakauskas ir Edvinas Ramanauskas
Ignas Navakauskas ir Edvinas Ramanauskas

Moterų vienviečių kanojų 200 metrų distancijoje sidabrą iškovojo Rūta Dagytė (53,44 sek.). Jaunimo vaikinų vienviečių baidarių 200 metrų distancijoje bronzą pelnė Lukas Šakalys (38,56 sek.).

Dvejuose finaluose dalyvavo kanojininkas Vadimas Korobovas. 500 metrų distancijoje lietuvis finišavo penktoje vietoje (1 min. 53,29 sek.), 1000 metrų distancijoje užėmė septintą vietą (4 min. 16,38 sek.). Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas į finalus nepateko.

„Numatyta, kad olimpine bus 1000 metrų kanojų vienviečių distancija, todėl anksčiau 200 metrų varžybos dalyvavusiems sprinteriams V.Korobovui ir H.Žustautui tenka persiorientuoti į penkis kartus ilgesnę distanciją ir šis perėjimas užtruks. Šiais metais vaikinų laukia juodas ir nuobodus darbas. Šviesos spindulėlius jau matome jų progrese, bet dar laukia ilgas kelias“, – kantrybės kanojininkams linkėjo R.Petrukanecas.

Po varžybų Italijoje lietuviai tęs pasirengimą sezonui Kroatijoje, kur stovykla truks dar dvi savaites. Vėliau irkluotojai grįš treniruotis į Lietuvą.

Pirmos varžybos Lietuvoje vyks gegužės 6-7 dienomis Trakuose, kur baidarininkai ir kanojininkai kovos dėl Lietuvos taurės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius