Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos irkluotojams – pasaulio taurės auksas ir bronza

Liucernoje (Šveicarija) pasibaigusiose irklavimo pasaulio taurės II etapo varžybose Lietuvos sportininkai iškovojo 2 medalius.
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė

Čempionėmis pavyko tapti dvivietę irkluojančioms Donatai Vištartaitei ir Mildai Valčiukaitei.

Lietuvos irkluotojos finalo pradžioje leido tempą diktuoti varžovėms, tačiau antrojoje distancijos dalyje galingais yriais pasivijo ilgai pirmavusias Australijos sportininkes Genevieve Horton ir Sally Kehoe ir užėmė pirmąją vietą.

Čempionės distanciją įveikė per 6 min. 52,07 sek., o artimiausios konkurentės finiše nuo jų atsiliko 0,69 sek. Trečiojoje vietoje liko graikės Aikaterini Nikolaidou ir Sofia Asoumanaki (6,54.840).

Įspūdingai pasirodė ir Rolandas Maščinskas su Sauliumi Ritteriu vaikinų dviviečių varžybose. Irkluodami nepalankiu šeštuoju taku lietuviai tapo vieninteliais sportininkais, sekmadienį iškovojusius medalius toje trasos dalyje.

R.Maščinskas ir S.Ritteris distanciją įveikė per 6 min. 17,620 sek. Pirmoji vieta atiteko kroatams Martinui ir Valentui Sinkovičiams (6,14.310), sidabras – Robertui Mansonui ir Christopheriui Harrisui iš Naujosios Zelandijos (6,16.250).

Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas
Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas

Vienvietę irkluojantis Mindaugas Griškonis finale distanciją įveikė per 7 min. 28,62 sek. ir liko šeštas. Nugalėtoju tapo Naujosios Zelandijos irkluotojas Mahe’as Drysdale’as, finišavęs per 6 min. 54,11 sek. Už jo nugaros liko čekas Ondrejus Synekas (6,57.43) ir kubietis Angelis Fournier Rodriguezas (6,59.310).

Vaikinų porinė keturvietė (Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius) finale taip pat liko šešta (5,56.110), o nugalėtojais tapo Australijos irkluotojai (5,48.490). Kitas prizines vietas užėmė Didžiosios Britanijos (5,51.38) ir Šveicarijos komandos (5,53.18).

Moterų vienviečių B finale startavusi Lina Šaltytė distanciją įveikė per 7 min. 45,64 sek. ir liko ketvirta. Bendrojoje įskaitoje tai lėmė 10-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius