Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos plaukimo čempionate – užsitęsusi kova dėl Olimpinių kelialapių

Gegužės 26–28 dienomis „Girstučio“ baseine Kaune vyks atviras Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame savo jėgas išbandys daugiau kaip 280 plaukikų iš 6 šalių.
Giedrius Titenis
Giedrius Titenis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Čempionatas įtrauktas ne tik į Olimpinių Rio de Žaneiro žaidynių, bet ir į kitais metais Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiančio pasaulio plaukimo čempionato atrankinių varžybų sąrašus, todėl Kaune varžysis ir šią savaitę iš Europos plaukimo čempionato Londone sugrįžę geriausi šalies plaukikai bei svečiai iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos ir JAV.

Savo sporto mokykloms ar klubams atstovaus net 9 Europos čempionate dalyvavę lietuviai, tarp kurių Europos čempionato bronzos medalių laimėtojai Giedrius Titenis ir Danas Rapšys, 10 Londone dalyvavusių Estijos plaukikų, 1 Europos čempionate dalyvavusi Latvijos plaukikė.

Daugumai šių atletų tai bus dar vienas šansas mėginti įvykdyti olimpinį „A“ normatyvą, arba kuo arčiau prie jo priartėti tikintis sulaukti tarptautinės plaukimo federacijos kvietimo į Rio de Žaneiro olimpiadą.

Olimpinius normatyvus įvykdyti laiko lieka vis mažiau – liepos 3 d. yra paskutinė diena, todėl šalies čempionate sportininkai jėgų netaupys.

Lietuvos plaukimo čempionatas kartu yra ir paskutinės kvalifikacinės varžybos po kurių paaiškės Lietuvos jaunimo rinktinė, kuri liepos 6-10 d. gins Lietuvos garbę Europos jaunimo plaukimo čempionate Vengrijoje.

Finalinių plaukimų pradžia:

gegužės 26 d. 17.00 val.
gegužės 27 d. 17.00 val.
gegužės 28 d. 16.00 val.

Įėjimas nemokamas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius