Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė čempionė nepasiilgsta Julijos Jefimovos

Ne tik Rūta Meilutytė, bet ir Julija Jefimova praleis antradienį Vindsore (Kanada) prasidėsiantį pasaulio plaukimo čempionatą 25 metrų baseine.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Scanpix“ nuotr.

Plaukimo visuomenė vylėsi išvysti amerikietės Lilly King ir J.Jefimovos dvikovą Kanadoje, bet Rusijos plaukikė dėl sveikatos bėdų nusprendė nestartuoti planetos pirmenybėse gruodžio 6-12 dienomis.

Tai nenuliūdino rugpjūtį 100 m krūtine rungties olimpine čempione Rio de Žaneire tapusios L.King.

„Lenktynės man bus tik lengvesnės, – prieš pasaulio čempionatą pažymėjo JAV 19-metė plaukikė. – Akivaizdu, kad nesame draugės. Tad man mieliau, kai jos nėra šalia.“

L.King ir J.Jefimova buvo įsivėlusios į žodžių mūšį Rio de Žaneire, kur amerikietė pareiškė, jog dėl dopingo istorijų rusei neturėtų būti leidžiama varžytis.

Alfredo Pliadžio nuotr./Julija Jefimova, Lilly King ir Katie Meili
Alfredo Pliadžio nuotr./Julija Jefimova, Lilly King ir Katie Meili

J.Jefimova atliko 16 mėnesių diskvalifikaciją dėl dopingo 2013 metais. Šių metų vasarį jos organizme buvo rasta meldoniumo, tačiau Rusijos plaukikė tvirtino, jog nustojo vartoti preparatą iki sausio 1 dienos, kai meldoniumas buvo uždraustas.

„Buvai sučiupta dėl sukčiavimo dopingu, man tai ne prie širdies“, – Rio de Žaneire L.King pasakė J.Jefimovai, kuri olimpinėse žaidynėse užėmė antrąsias vietas 100 ir 200 m krūtine varžybose.

Prieš pasaulio pirmenybes L.King prisiminė situaciją Rio de Žaneire: „Galvojome apie tai (dopingą). Per komandos susirinkimus kalbėdavomės, kaip reikės varžytis. Visi žinojome, kad teks varžytis su dopingo vartotojais.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Lilly King
Alfredo Pliadžio nuotr./Lilly King

L.King yra pripažinusi, jog jos žodžiai buvo skirti ne Rusijai, o šios šalies plaukikei.

Bet kilo įvairių asociacijų. JAV dienraštis „Indianapolis Star“ rugpjūtį rašė, jog po triumfo olimpinėse žaidynėse L.King dovanų gavo neįprastą diržą.

Iki šiol plaukikės niekada nematytas pusbrolis atsiuntė Afganistane gautą diržą, ant kurio sagties buvo senas sovietinis kūjis ir pjautuvas. Kaip paaiškino plaukikės pusbrolis, afganai apsijuosdavo diržu apversta sagtimi – taip simbolizuodami įveiktus rusus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius