Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis Trabzonas: dukart Lietuvos rekordą gerinusi plaukikė Rūta Meilutytė iškovojo bronzą

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, kuriame dalyvauja 14-17 m. sportininkai, Lietuvos rinktinė pelnė antrąjį medalį. Ir vėl tai padarė plaukimo atstovas.
Rūta Meilutytė iškovojo bronzos medalį
Rūta Meilutytė iškovojo bronzos medalį / Alfredo Pliadžio nuotr.

100 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale Rūta Meilutytė iškovojo trečiąją vietą. Lietuvos sportininkė atplaukė per 56,41 sek. Tai yra naujasis Lietuvos rekordas.

Įdomu tai, kad šalies rekordą R.Meilutytė buvo pagerinusi ir atrankos plaukime, kuomet jos laikas buvo 56,57 sek. Ankstesnis šalies rekordas (56,79 sek.) nuo 1996 metų priklausė Ditai Želvienei.

R.Meilutytė finaliniame plaukime iškart išsiveržė į priekį, tačiau galingai startavusi sportininkė pritrūko jėgų ir paskutiniuose metruose į priekį užleido vokietę Anna Stephanie Dietterle (55,85 sek.) ir rusę Mariją Baklakovą (56,09 sek.).

R.Meilutytė startuos dar dvejose rungtyse. Ketvirtadienį - 50 m laisvuoju stiliumi plaukime, penktadienį - 100 m plaukimo krūtine varžybose. Abejose rungtyse sportininkė žada vėl kovoti dėl medalių.

Dukart  šalies rekordą Trabzone gerino ir Ugnė Mažutaitytė. Merginų 200 m plaukimo nugara atrankos varžybose ji distanciją įveikė per 2 min. 20,10 sek., o finale –  per 2 min. 19,51 sek. Ankstesnis šalies rekordas (2 min. 21,22sek.) priklausė Astai Drevinskaitei, jis taip pat buvo pasiektas šiemet.

Tiesa, rekordiniu greičiu plaukusi U.Mažutaitytė ant apdovanojimų pakylos neužkopė – ji užėmė ketvirtą vietą.

Finaliniuose plaukimuose šiandien dalyvavo dar du Lietuvos plaukikai. Povilas Strazdas 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale užėmė 7 vietą (4 min. 4,74 sek.), o Deividas Margevičius 100 m peteliške varžybose finišavo šeštas (56,40 sek.).

Primename, jog pirmadienį sidabro medalį 200 m plaukimo nugara rungtyje pelnė Danas Rapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius