Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis Rūtos Meilutytės treneris Giedrius Martinionis: „Rūta tokia pasaulyje viena“

Pirmadienį Gruzijos sostinėje Tbilisyje startavo Europos jaunimo olimpinis festivalis (EJOF). 2011 metais Turkijoje vykusiame festivalyje pirmą kartą sužibo Rūtos Meilutytės žvaigždė. Tbilisyje puikiai startavo ir net du Lietuvos jaunimo rekordus pagerino 14-metė Ieva Jacevičiūtė. Tačiau pirmasis R.Meilutytės treneris Giedrius Martinionis nenori jaunųjų sportininkų slėgti lūkesčiais: „Su Rūta lyginti negalima nieko. Palikime ją šalia visų kitų.“
Dalia Grybauskaitė, Rūta Meilutytė, Dalia Grybauskaitė ir Giedrius Martinionis
Dalia Grybauskaitė, Rūta Meilutytė ir Giedrius Martinionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmąją festivalio dieną į finalą pateko 14-metė Ieva Jacevičiūtė, kuri 400 metrų kombinuotu stiliumi įveikė per 5:06,26 min. ir į finalą pateko su nauju Lietuvos iki 15-os ir iki 17-os metų merginų rekordu.

Pati plaukikė po finišo skundėsi didžiuliu nuovargiu ir išsekusiomis jėgomis. Prie to prisidėjo ir išvakarėse vykusi atidarymo ceremonija. Treneris G.Martinionis jau svarsto, kad ateityje sportininkai galėtų praleisti oficialų renginį ir pataupyti jėgas.

Treneris džiaugiasi startu nors tikėjosi ir geresnių rezultatų, tačiau daugumai 14–18 metų plaukikų koją kišo jaudulys. Tai jiems pirmas kartas atstovaujant Lietuvai. 

Pirmasis R.Meilutytės treneris 15min.lt papasakojo apie savo auklėtinių pasirodymą ir naują plaukikų kartą, kuriai viskas dar prieš akis.

– Kaip vertinate auklėtinių pasirodymą festivalio starte?
 
– Rezultatų tikėjomės geresnių. Kai kurie rinktinės lyderiai pasirodė prasčiau, negu tikėjomės. Norėjosi, kad jie gerintų savo asmeninius rekordus. Kai kurie iš jų dar turės šansą vakarinėje sesijoje. Nudžiugino plaukikai krūtine. Abu galėjo patekti į pusfinalį, tačiau vienam teko likti už borto dėl šalies kvotos (į pusfinalį patenka tik po vieną šalies atstovą – aut. past.).

Visgi jie jaudinasi – pirmą kartą atstovauja Lietuvai tokiose varžybose.

Nudžiugino Ieva Jacevičiūtė, kuri plaukė 400 metrų kompleksiniu būdu. Ji pagerino net du rekordus – merginų iki 15-os metų ir iki 17-os. Estafetėje vyrukai pagerino Lietuvos vaikinų iki 17-os metų rekordą. Rezultatai neblogi, bet mes esame maksimalistai – norisi geriau.

Sportininkams tai pirmosios tokio rango varžybos. Jaudulys veikia visus. Vakar nuėjome vėlai miegot, nes vėlai grįžome iš atidarymo ceremonijos. Teko anksti keltis. Viskas susidėjo. Tikiuosi, įsivažiuosime ir parodysime aukštesnius rezultatus. Visgi jie jaudinasi – pirmą kartą atstovauja Lietuvai tokiose varžybose.

Alfredo Pliadžio nuotr./Giedrius Martinionis
Alfredo Pliadžio nuotr./Giedrius Martinionis

– Kokie didžiausi iššūkiai plaukiant atvirame baseine?

– Didžiausi iššūkiai buvo plaukiantiems nugara. Atviras vanduo gali daryti nemažą įtaką – plaukikai nemato lubų, tik dangų, o saulė spigina. Taip pat sienelės yra slidžios. Bazė nėra tarptautinio lygio ir ne visai parengta tokio lygio varžyboms. Organizatoriai jau už tai atsiprašė. Jie skubėjo suspėti laiku pasirengti.

Ievos Jacevičiūtės rezultatas yra labai artimas ir Lietuvos moterų rekordui, o jai dar tik bus 15-a.

– Ką galite pasakyti apie merginas plaukikes. Ar šioje amžiaus grupėje auga nauja Rūta Meilutytė?

– Rūta Meilutytė yra tokia viena pasaulyje. Palikime ją šalia visų kitų. Mums belieka bandyti lygiuotis ir siekti panašių rezultatų.

Aišku, yra merginų, kurios ateityje gali labai gerai plaukti. Ievos Jacevičiūtės rezultatas yra labai artimas ir Lietuvos moterų rekordui, o jai dar tik bus 15-a. Ji startavo tikrai pavargusi. Manome, kad ateityje nereiktų leisti sportininkų į atidarymo ceremoniją, jeigu jie kitą dieną startuoja. Olimpinėse žaidynėse plaukikai žiūri ceremoniją per televizorių.

– Ar yra vilčių finale Ievai pakovoti dėl medalių?

– Ji jau dabar mūsų nugalėtoja. Startavo pavargusi, o pagerino du rekordus. Patekti į finalą su tokiomis varžovėmis yra didelis pasiekimas. Tuo labiau kad mūsų tikslas yra čia pasirengti ir žiūrėti į ateitį, į olimpines žaidynes. Tai pirmasis žingsnelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius