Plaukimo lenktynės Honkongo uoste nusinešė antro žmogaus gyvybę

Honkonge mirė plaukikė, dalyvavusi praeitą savaitgalį vykusiose rungtynėse šio miesto uosto teritorijoje, trečiadienį pranešė organizatoriai.
Plaukimo treniruotė „Girstučio“ baseine
Plaukimas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

Per minėtą renginį ši moteris buvo ištraukta iš vandens be sąmonės, nuvežta į ligoninę ir gydyta intensyviosios slaugos skyriuje, bet jos gyvybės išgelbėti vis tiek nepavyko.

Ji tapo jau antra sekmadienį vykusių lenktynių auka: anksčiau mirė plaukikas vyras, kurį iš vandens renginio metu ištraukė valtimi plaukę gelbėtojai ir kuris taip pat buvo skubiai nuvežtas į ligoninę.

Honkongo uosto plaukimo lenktynės pritraukia pasaulinės klasės sportininkus ir mėgėjus. Jau po pirmojo šių metų lenktynių dalyvio mirties atvejo tarptautinė vandens sporto federacija FINA nusprendė iš naujo svarstyti šių lenktynių ir kitur pasaulyje atviruose vandenyse organizuojamų rungtynių taisykles.

Honkongo lenktynių atstovas trečiadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino antrą mirties atvejį ir pridūrė, kad mirė 59 metų moteris, pavarde Cheung.

Organizatoriai nurodė, kad daugiau detalių bus paskelbta vėliau trečiadienį, o pranešimuose sakoma, kad Cheung mirė naktį iš pirmadienio į antradienį.

Abi lenktynių aukos dalyvavo lėtesniems plaukikams skirtoje kategorijoje.

FINA antradienį išreiškė didelį liūdesį dėl pirmojo mirties atvejo ir nurodė, kad atliks nuodugnų patikrinimą.

Honkongo mėgėjų plaukimo asociacija ir pagrindinis rėmėjas „New World Development“ išreiškė didžiausią liūdesį dėl šio tragiško nelaimingo atsitikimo.

Minimi mirties atvejai yra pirmieji per šias lenktynes nuo 2011 metų, kai jos po 30 metų pertraukos buvo vėl pradėtos rengti, pranešė vietos žiniasklaida.

Dešimtmečių ilgumo pertrauka buvo padaryta dėl nerimą keliančio vandens užterštumo.

Honkongas yra tarp intensyviausiai naudojamų pasaulio uostų: kasmet į jį atplaukia ir iš jo išplaukia daugiau kaip 400 tūkst. laivų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius