Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Julijos Jefimovos diskvalifikacijos Rūtai Meilutytei atiteko rusės laimėtas Europos čempionės medalis

Rusijos plaukikę Juliją Jefimovą, kuri 2013 metų spalį buvo pagauta vartojusi dopingą, tarptautinė plaukimo federacija (FINA) diskvalifikavo 16 mėnesių. Tuo pačiu lietuvei Rūtai Meilutytei atiteko 2013 metų Europos plaukimo čempionato trumpajame baseine moterų 50 metrų plaukimo krūtine aukso medalis.
Iš kairės: Rūta Meilutytė, Julija Jefimova, Moniek Nijhuis
Iš kairės: Rūta Meilutytė, Julija Jefimova, Moniek Nijhuis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

22 metų Rusijos sportininkė buvo diskvalifikuota 16 mėnesių, nors iš pradžių jai grėsė dviejų metų nušalinimas. Negana to, iš rusės atimtas pasaulio rekordas.

2013 metų spalį J.Jefimovos organizme rasta draudžiamo preparato – dehidroepiandrosteronas (DHEA). Plaukikė pagauta ne varžybų metu.

J.Jefimova prisipažino, kad naudojo maisto papildus su šiuo preparatu. Šių metų sausio mėnesį rusė buvo nušalinta nuo visų tarptautinių varžybų.

2013 metų Europos pirmenybėse Danijoje J.Jefimova 50 metrų rungties krūtine finale R.Meilutytę aplenkė 0,06 sek. Vis dėlto, lietuvė dabar pripažinta Europos čempione, o rusė neteko ne tik šio, bet ir dar keturių varžybose iškovotų medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius