Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skyrybų su treneriu Rūta Meilutytė žvalgosi į JAV

Rūtos Meilutytės karjeroje ateina metas permainoms. 19-metės lietuvės ilgametis treneris Johnas Ruddas kelsis dirbti į Airiją, o tai gali palengvinti ir Lietuvos plaukimo žvaigždės galvosūkį dėliojant tolesnius karjeros žingsnius.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

R.Meilutytė ir J.Ruddas ilgai buvo suaugę su Plimutu ir vienas su kitu.

Nuo tada, kai būdama dvylikos metų, Rūta su šeima persikėlė gyventi į Angliją ir ėmė treniruotis pas trenerį J.Ruddą, buvo daug pergalių ir rekordų įvairiausio lygio varžybose.

Tačiau po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kuriose R.Meilutytė finišavo septinta 100 metrų krūtine finale, Lietuvos plaukikė ir septynerius metus ją treniravęs anglas atsidūrė kryžkelėje.

Nors dar praėjusį mėnesį J.Ruddas interviu 15min teigė, jog laukia sugrįžtant R.Meilutytės Plimute, šiame Anglijos uoste jie nebesusitiks. Antradienį J.Ruddas socialiniame tinkle paskelbė, jog imsis darbų Airijos plaukimo rinktinėje.

„Dabar esu Airijos plaukimo direktorius. Po 27 metų vystant Plimuto plaukimą atėjo naujas iššūkis mano gyvenime“, – parašė J.Ruddas.

Jis apie tai jau buvo pranešęs R.Meilutytei, kuriai padėjo kelyje į 2012 metų olimpinį, 2013 metų pasaulio čempionato auksą ir daug kitų titulų per pastaruosius ketverius metus.

Alfredo Pliadžio nuotr./Jonas Ruddas Rūta Meilutytė
Alfredo Pliadžio nuotr./Jonas Ruddas Rūta Meilutytė

„Aš labai pasiilgsiu darbo su Johnu, be abejonių, kartu mes perėjome tiek daug per pastaruosius septynerius metus, – sakė R.Meilutytė plaukimo portalui swimwortex.com – Tikiuosi, kad dar turėsime galimybę dirbti drauge ateityje. Žinau, kad galėsiu jam visada paskambinti, kai reikės pagalbos ir patarimo.

Dabar noriu apsvarstyti, ką noriu daryti plaukime šiuo metu, nes yra daug pasaulinės klasės plaukimo programų, ir aš galiu apsispręsti dėl savo ateities. Nuoširdžiai linkiu Johnui ir Airijos plaukimui visa ko geriausia ir noriu padėkoti už tą svarbų etapą, kuriuo jis buvo mano gyvenime“.

15min žiniomis, R.Meilutytė svarsto galimybę kelti sparnus į Jungtines valstijas.

Šį mėnesį ji buvo susitikusi su Kolorado Springse dirbančiu lietuviu sporto mokslininku Genadijumi Sokolovu.

„Aš pasakiau savo nuomonę, ką reikėtų padaryti, kad ji laimėtų medalį 2020 metais olimpinėse žaidynėse ir kitose pirmenybėse, – 15min. sakė G.Sokolovas. – Jei ji atvažiuos į JAV, aš su malonumu jai padėsiu – taip jai ir pasakiau.

Galima rengti pratybas olimpiniame sporto centre, kur aš dirbu. Kažką reikėtų keisti, jei rezultatų nėra. O kokio lygio bus pakeitimai, tai jau bus Rūtos galutinis sprendimas.

Jai – devyniolika metų, nebereikia tėvo sutikimo, tad ji pati turi nuspręsti, kas būtų geriausia karjeroje. Kiek žinau, ji dar nėra priėmusi galutinio sprendimo".

Pastaruoju metu R.Meilutytė gyvena Kaune. Po žaidynių Rio de Žaneire kelis mėnesius atostogavusi ir daug keliavusi plaukikė vėl ėmė aktyviai treniruotis, dažniausiai dukart per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius