Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pro pusfinalio duris neprasprūdęs Mindaugas Sadauskas: suklydau startuodamas

Kazanėje vykstančiame 16-ajame pasaulio vandens sporto šakų čempionate ketvirtą varžybų dieną startuos trys Lietuvos sportininkai – Mindaugas Sadauskas, Povilas Strazdas ir Giedrius Titenis.
Mindaugas Sadauskas
Mindaugas Sadauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Rytinėje sesijoje 100 m laisvu stiliumi atrankos varžybose kovojo Mindaugas Sadauskas. 25-erių metų sportininkas laimėjo savo plaukimą, tačiau į pusfinalį nepateko.

Lietuvis distanciją įveikė per 49,49 sek. ir pasiekė geriausią sezono rezultatą. Galutinėje įskaitoje panevėžietis liko 27-as.

Prieš dvejus metus Barselonoje vykusiose planetos pirmenybėse Pietų metodistų universitete (JAV) studijuojantis sportininkas plaukė beveik puse sekundės lėčiau (49,91) ir liko 31-as.

„Savo pasirodymu esu nepatenkintas, šiek tiek nusivyliau, nes tikėjausi, kad bus geriau, – iš karto po finišo 15min.lt sakė M.Sadauskas. – Nepavyko išvengti klaidų. Plaukimas sekėsi neblogai, pasiekiau geriausią sezono rezultatą, tačiau norėjosi sustartuoti sėkmingiau.“

– Kokias konkrečiai klaidas padarėte?, – paklausėme sportininko.

– Iš karto po starto, kol dar buvau vandenyje, dariau grybšnį. Ta sunki pradžia kiek išblaškė. Toliau viskas klojosi tarsi neblogai. Reikėtų pažiūrėti vaizdo pakartojimą, pakalbėti su treneriais ir būtų galima pasakyti kiek daugiau.

– Kaip vertinate čempionato organizavimą?

– Skųstis tikrai neturime kuo. Rusai labai pasistengė, kad sportininkams būtų sudarytos visos geriausios sąlygos. Transportas, maistas, gyvenimo sąlygos. Manau, kad organizavimą galima būtų vertinti tik aukščiausiais balais.

– Iš ne vieno sportininko teko girdėti nusiskudimų dėl ne ypač palankaus oro...

– Oras mūsų Kazanėje tikrai nelepina ir tai šiek tiek trukdo. Jaučiasi, kad plaukiame atvirame baseine. Man, kaip ir Giedriui (Titeniui – aut.past.), šiek tiek skauda gerklę. Tai šalta, tai šilta – prie tokių oro skirtumų nėra lengva priprasti. Kita vertus, visiems sąlygos vienodos.

Vakare 18:10 val. 50 m plaukimo krūtine rungties finale varžysis G.Titenis. Tai jau antrasis jo finalas šiame Pasaulio plaukimo čempionate.

Pirmadienį jis 100 m plaukimo krūtine rungties finale distanciją įveikė per 59,56 sek. bei užėmė šeštą vietą. Įveikus pusę distancijos, t.y. 50 m, jis buvo trečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius