-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Meilutytę „išauginęs“ avarinės būklės Šilainių baseinas nesulaukia valdžios dėmesio

Kauno plaukimo mokyklos–baseino „Šilainiai“, kuriame karjerą pradėjo ir olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, direktoriui Šarūnui Mažutaičiui trūko kantrybė. Septynerius metus pažadais rekonstruoti jo vadovaujamos įstaigos pastatą maitinamas vyras rugsėjį perspėjo Kauno valdžią: jei remonto greitu metu nebus, avarinės būklės baseine gali nutikti skaudi nelaimė. Kauno valdininkai žada permainas.
Kauno plaukimo mokykla-baseinas „Šilainiai“
Šilainių plaukimo baseinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pakartotinai informuoju, kad baseino „Šilainiai“, veikiančio Kauno Baltų pr. 8, būklė yra nepatenkinama, tad, nesiimant jokių veiksmų, bet kuriuo metu gali įvykti nelaimė. Todėl būtina spręsti baseino atnaujinimo klausimą iš esmės. Apie susidariusią situaciją jau ne kartą buvo informuoti Kauno miesto tarybos nariai, Seimo, Vyriausybės atstovai“, – rašte, adresuotame Kauno valdžiai, tikina Kauno plaukimo mokyklos direktorius Š.Mažutaitis.

15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr./Vasaros metu tuščia Šilainių plaukimo baseino vonia
15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr./Vasaros metu tuščia Šilainių plaukimo baseino vonia

Šilainių baseino rekonstrukcijos techninis projektas buvo parengtas dar 2009 m.

Anot jo, Šilainių baseinas buvo pastatytas 1989 m. Jokie rekonstrukcijos darbai iki šiol jame nebuvo vykdomi. Šilainių rajone gyvena daug vaikų, lankančių ir norinčių lankyti baseiną. Vykdoma antrų klasių moksleivių mokymo plaukti programa. Išmokti plaukti aktualu ir suaugusiems, todėl šio baseino reikšmė didelė tiek Šilainių, tiek kitų Kauno mikrorajonų gyventojams.

Šilainių baseino rekonstrukcijos techninis projektas buvo parengtas dar 2009 m. Tuometinė valdžia tikino, jog rekonstrukcijos imsis sutvarkę kitus du – „Girstučio“ ir „Vilijos“ baseinus. „Girstutis“ jau džiaugiasi rekonstrukcija, šiemet baigtas atnaujinti ir „Vilijos“ baseinas. Ko delsiama? Visai tai – tik prioritetų klausimas?

„Šio baseino rekonstrukcija yra mūsų artimiausiuose planuose, tik laukiame, kol Kauno plaukimo mokyklos vadovas atliks būtinus namų darbus, t. y., pasirūpins aktualia rekonstrukcijos techninio projekto korektūra. Ji yra būtina, nes prieš 7-erius metus parengtas projektas yra pasenęs. Deja, kol kas mokyklos vadovas šio kritiškai svarbaus darbo nėra padaręs“ – informavo Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Jis priminė, jog šiuo metu taip pat yra baiginėjamas ir „Dainavos“ baseino remontas. Kaune taip pat veikia geros būklės „Girstučio“ bei Kauno centro sporto mokyklos baseinai.

Sužinoti, kodėl Kauno plaukimo mokyklos direktorius neatlieka Sporto skyriaus vedėjo minimų „namų darbų“, 15min nepavyko – Š.Mažutaitis šiuo metu serga. Tačiau pasisakyti šiuo klausimu sutiko jį pavaduojantis Erikas Skyrius. Pasak jo, jaunam, patrauklioje vietoje Kaune esančiam Šilainių rajonui ir jo gyventojams tiesiog „nenuskilo“: prieš septynerius metus paruošus techninį projektą, gavus statybų leidimą, pritrūko pinigų, nes valdžios dėmesį pasiglemžė „Girstutis“.

Kasdien baseiną aplanko apie 700 žmonių, iš kurių 500 – moksleiviai.

„Rekonstrukcija tuomet buvo įkainota 8 mln. litų. Manau, atnaujinus techninį projektą, kaina neturėtų labai išaugti. Jei ir išaugs, vėliau bus sutaupyta, nes šiomis dienomis galima sutaupyti šilumos, elektros sąskaita. Juk visai kitokios naujoviškos taupios medžiagos egzistuoja, lyginant su statybomis prieš septynerius metus. Tereikia tik visų mūsų valios, pastangų ir džiaugsimės atnaujintu „Šilainių“ baseinu“, – patikino E.Skyrius.

Jo teigimu, kasdien baseiną aplanko apie 700 žmonių, iš kurių 500 – moksleiviai.

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, baseiną „Šilainiai“ šiuo metu lanko 411 sportininkų, vykdoma programa „Moku plaukti“, kurioje dalyvauja 408 bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai.

Baseino išlaikymas, anot M.Šivicko, per metus savivaldybei atsieina apie 120,8 tūkst. eurų (be darbuotojų atlyginimų).

Įstaigoje dirba 13 trenerių, 2 administracijos darbuotojai, 12 žmonių techninis personalas. Iš viso – 27 darbuotojai.

Šiame baseine treniravosi ne tik R.Meilutytė, bet ir kiti olimpiniai Lietuvos plaukikai: Rolandas Gimbutis, Saulius Binevičius, Minvydas Packevičius ir Rimvydas Šalčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius