Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramesnis gyvenimas Rūtai Meilutytei: traukiasi dar viena galinga jos varžovė

Vieną aukso apdovanojimą ir du sidabro medalius 2008-ųjų Pekino žaidynėse laimėjusi bei du aukso medalius Londono olimpinėse žaidynėse iškovojusi ir 100 krūtine rungtyje lietuvei Rūtai Meilutytei nusileidusi garsi JAV plaukikė – planetos rekordininkė 26-erių Rebecca Soni  – paskelbė apie karjeros pabaigą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Plaukimo takelyje galėjau pasiekti dar daugiau, tačiau jame palikau savo pėdsaką. Dėkoju visai plaukimo šeimai, kad leido džiaugtis, siekti pergalių ir jomis didžiuotis“, – sakė R.Soni.

R.Meilutytė ir R.Soni
R.Meilutytė ir R.Soni

Sportininkė po paskutinio starto Londono olimpiadoje nedalyvavo nė viename Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) rengiamame čempionate. Kaip sakė pati sportininkė, ji 2013 metų sezoną praleido dėl nugaros traumos, kuri net privertė sportininkę gultis po chirurgo skalpeliu.

2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse būtent ši amerikietė buvo pagrindinė R.Meilutytės varžovė. 100 m rungties finale R.Soni finiše beveik pasivijo R.Meilutytę, tačiau mūsų sportininkei pasisekė 0,08 sek. finišuoti ankščiau už JAV plaukikę ir laimėti olimpinį auksą.

Amerikietė savo trofėjų kolekcijoje taip pat turi keturis pasaulio čempionato aukso medalius, vieną sidabro ir vieną bronzos apdovanojimus.

Pasaulio 25 m baseino čempionatuose ji triskart tapo čempione ir kartą iškovojo sidabrą.

Dėl draudžiamų preparatų vartojimo šiemet sausio viduryje dėl dopingo vartojimo suspenduota kita R.Meilutytės konkurentė, ne vieną pasaulio rekordą pagerinusi rusė Julija Jefimova.

VIDEO: Londono olimpiadoje - Rūtos Meilutytės triumfas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius