Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos sporto ministras gina už dopingą nubaustą Juliją Jefimovą: „Ji – idealaus sportininko pavyzdys“

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko viešai pareiškė, kad už dopingą nubausta Julija Jefimova yra viso labo nesusipratimo auka. Anot valdžios atstovo, Rusijos plaukikė atitinka idealaus sportininko kriterijus.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos plaukikę Juliją Jefimovą, kuri 2013 metų spalį buvo pagauta vartojusi dopingą, tarptautinė plaukimo federacija (FINA) diskvalifikavo 16 mėnesių. Dėl to lietuvei Rūtai Meilutytei atiteko 2013 metų Europos plaukimo čempionato trumpajame baseine moterų 50 metrų plaukimo krūtine aukso medalis.

2013 metų spalį J.Jefimovos organizme rasta draudžiamo preparato – dehidroepiandrosteronas (DHEA). Plaukikė pagauta ne varžybų metu. J.Jefimova prisipažino, kad naudojo maisto papildus su šiuo preparatu. Šių metų sausio mėnesį rusė buvo nušalinta nuo visų tarptautinių varžybų.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko pareiškė, kad šalies sportininkė tapo didžiulio nesusipratimo auka: „Julijai Jefimovai atsitiko didžiulė nelaimė ir nesusipratimas, koks tik yra apskritai įmanomas. Deja, bet už šį nesusipratimą ji buvo nubausta. Mano nuomone, Julija yra idealaus sportininko pavyzdys, kai mes kalbame apie taisyklių laikymąsi. Tai, kas nutiko, visiškai nesumenkina jos pasiekimų. Tikėkimės, kad po šios erzinančios klaidos, ji dirbs dar atkakliau ir pasieks daugiau.“

V.Mutko patikino, kad plaukikė gali laukti visokeriopo palaikymo iš šalies federacijos Rusijoje vyksiančiame 2015 metų Kazanės pasaulio plaukimo čempionate. Anot V.Mutko, Julija Jefimova pažadėjo ištaisyti klaidą ir atsiimti visus iš jos paveržtus apdovanojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius