-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 18 /14:43

Rūta Meilutytė jaunimo olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą, Povilas Strazdas – sidabrą

Pirmadienį Lietuvos plaukimo žvaigždė Rūta Meilutytė ir vėl pradžiugino šalį. Kinijos mieste Nandzinge vykstančiose jaunimo olimpinėse žaidynėse mūsų plaukikė iškovojo aukso medalį savo mylimiausioje, 50 m krūtine, rungtyje. Vos po pusvalandžio vykusiame 100 m laisvu stiliumi plaukimo pusfinalyje lietuvė finišavo trečia ir užsitikrino vietą finale. 200 m kompleksinio plaukimo finale startavęs Povilas Strazdas iškovojo sidabro medalį.
Plaukikė Rūta Meilutytė Nandzinge – viena didžiausių žaidynių žvaigždžių
Plaukikė Rūta Meilutytė Nandzinge – viena didžiausių žaidynių žvaigždžių / Alfredo Pliadžio nuotr.

Finaliniame plaukime Rūta Meilutytė distanciją įveikė per 30,14 sek. Lietuvei priklausantis pasaulio rekordas šioje rungtyje yra 29,48 sek.

Antra liko vokietė Julia Willers, atsilikusi 1,64 sek., trečia – vengrė Anna Sztankovics, atsilikusi 1,70 sek.

Vos po pusvalandžio lietuvė ir vėl nėrė į vandenį. 100 m laisvu stiliumi pusfinalyje R.Meilutytė finišavo per 55,46 sek. ir užėmusi trečiąją vietą pateko į finalą. Bendroje pusfinalio įskaitoje ji buvo ketvirta tarp 16-os dalyvių.

Greičiau už lietuvę pusfinalyje plaukė tik kinė Yuhan Qiu (54,78 sek.), australė Ami Matsuo (54,98 sek.) bei Julie Meynen (55,33 sek.) iš Liuksemburgo.

Iškovojusi aukso medalį, Lietuvos plaukikė priartėjo prie itin svarbaus pasiekimo. Jeigu jai pavyks nugalėti ir Europos čempionate Berlyne (50 m baseinas), ji bus iškovojusi visus svarbiausius įmanomus titulus plaukime. Tai bus pirmas toks atvejis visame pasaulyje.

Lietuvos plaukikas Povilas Strazdas 200 m kompleksinio plaukimo finale sugaišo 2 minutes 2,32 sekundės ir, 1,24 sekundės nusileidęs čempionu tapusiam vengrui Benjaminui Gratzui, iškovojo sidabrą.

Bronzos medalis atiteko kitam Vengrijos atletui Norbertui Szabo, kuris nuotolį įveikė per 2 minutes 2,47 sekundės.

Geriausia 2013-ųjų šalies sportininkė Nandzinge dėl traumos atsisakė varžytis 200 metrų kompleksiniu būdu plaukime ir estafetėje.

„Suskaudo petį, sunku plaukti peteliške, todėl teko atsisakyti 200 m kompleksinio plaukimo. Taupydami jėgas 50 m plaukimo krūtine pusfinaliui, pasitarę su treneriu, nusprendėme nedalyvauti ir estafetėje. Plaukdama krūtine skausmo nejaučiu, manau, kad viskas bus gerai. Žaidynėse dar dalyvausiu 100 m varžybose krūtine ir laisvu stiliumi“, – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovams apie savo planus ir nedidelę traumą sakė Rūta Meilutytė.

Kalbėdama apie galima jaudulį, R.Meilutytė sakė: „Nejaučiu streso. Žinoma, tas jaudulys yra, kaip ir prieš kiekvieną startą. Aš esu atsipalaidavusi. Visos merginos greitai plaukia, tad padarysiu viską, kad laimėčiau finale.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius