Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 23 /11:13

Rūta Meilutytė pateko į du Europos čempionato pusfinalius

Iš Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių į Europos plaukimo čempionatą Berlyne atvykusi Rūta Meilutytė pradėjo kovą dėl medalių. Lietuvė startavo dviejuose atrankos plaukimuose ir užsitikrino dvi vietas vakaro pusfinaliuose. R.Meilutytė pateko į 50 m krūtine ir 50 m laisvu stiliumi rungčių pusfinalius.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Penktajame atrankos plaukime Rūta Meilutytė nuotolį įveikė per 30,73 sek., parodė geriausią laiką atrankoje ir užsitikrino vietą šeštadienio vakare vyksiančiame pusfinalyje.

Pagrindinėmis R.Meilutytės varžovėmis šešiolikos plaukikių pusfinalyje bus olandė Moniek Nijhuis (30,75 sek.), švedė Jennie Johansson (30,79 sek.) ir vokietė Dorothea Brandt (30,82 sekundės).

50 m laisvuoju stiliumi antrajame atrankos plaukime Eva Gliožerytė distanciją įveikė per 26,55 sek. Rūta Meilutytė tą patį nuotolį įveikė per 25,54 sek. ir su penkioliktu rezultatu prasimušė į pusfinalį.

Jeigu R.Meilutytei pavyks nugalėti ir Europos čempionate Berlyne (50 m baseinas), ji bus iškovojusi visus svarbiausius įmanomus titulus plaukime. Tai bus pirmas toks atvejis visame pasaulyje.

17-metė Lietuvos plaukikė Nandzinge vykusiose jaunimo olimpinėse žaidynėse iškovojo du aukso medalius – 50 m ir 100 m krūtine distancijose.

Tadas Duškinas 50 m laisvuoju stiliumi atrankoje nuotolį įveikė per 22,98 sek. Simonas Bilis ketvirtajame atrankos plaukime liko trečias, distanciją įveikęs per 23,09 sek. Mindaugas Sadauskas, pakartojęs savo asmeninį rekordą – 22,69 sek. taip pat nepateko į pusfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius