-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rūtos Meilutytės treneris Jonathanas Ruddas apie naujus rekordus: „Tikiuosi, kad Pasaulio čempionate ji plauks dar greičiau negu Londone“

Kaune šią savaitę apsilankęs olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės (16) treneris Jonathanas Ruddas laiko tuščiai negaišo – pirmadienį „Girstučio“ kultūros ir sporto centre apžiūrėjo moderniausią šalies plaukimo centrą, o antradienį skaitė pranešimą tarptautiniame plaukimo trenerių seminare ir ruošėsi vakare apsilankyti Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynėse.
Jonathanas Ruddas
Jonathanas Ruddas

Po seminaro su 15min.lt žurnalistais susitikęs treneris papasakojo apie artimiausius R.Meilutytės planus ir tikslus liepos 19 d. – rugpjūčio 4 d. Barselonoje (Ispanija) vyksiančiame Pasaulio vandens sporto šakų čempionate, dalinosi įspūdžiais ir apie „Girstučio“ baseiną.

50 metrų ilgio „Girstučio“ baseine pirmadienį jau buvo ištempti takelius skiriantys plūdurai. 8 plaukimo takeliai atitinka visus tarptautinius reikalavimus. R.Meilutytė baseiną išbandys sugrįžusi į Lietuvą rugpjūčio pradžioje.

– Kaip jaučiasi Rūta? Ar viskas gerai?, – 15min.lt paklausė J.Ruddo.

– Taip, viskas yra puiku. Ji jaučiasi gerai. Jos sportinė forma yra gera. Rūta ruošiasi šį savaitgalį dalyvauti varžybose Pietų Anglijoje. Ji tiesiog nori pasižiūrėti, kaip plaukia dabar. Birželį startuosime Monake ir Barselonoje, prieš pagrindinį pasiruošimą Pasaulio čempionatui Barselonoje. Po jo dalyvausime Pasaulio jaunimo čempionate Dubajuje.

– Kokių rezultatų Rūta ir jūs tikitės Pasaulio čempionate? Ar galime laukti naujų rekordų?

– Tikiuosi, kad ji plauks greičiau negu Londono olimpiadoje. Kiek greičiau – nežinau. Dėl Rūtos niekad negali žinoti, ji visada pateikia staigmenų. Matau, kaip ji dirba treniruotėse, be to, ji dabar yra vyresnė ir stipresnė nei Londone, todėl manau, kad ji gali plaukti dar greičiau nei praėjusiais metais olimpiadoje.

Ar greitesnio jos plaukimo užteks iškovoti medalį, priklausys nuo to, kokiu greičiu plauks kitos plaukikės.

Jonathanas Ruddas
Jonathanas Ruddas

– Sakėte, kad jums didelį įspūdį paliko naujasis „Girstučio“ baseinas Kaune.

– Labai puikus baseinas. Vienas geriausių, kokį esu matęs pastaruoju metu – treniruotėms, poilsiui, šeimoms. Kaunas gali tapti vienu iš svarbių plaukimo centrų Europoje.

– Galbūt ir Rūta Meilutytė dabar Kaune praleis daugiau laiko?

– Galbūt. Didžiausia problema Rūtai atvykti į Lietuvą yra labai varginančios kelionės. Plimutas yra toli nuo pagrindinių oro uostų, todėl ir iki jų nuvažiuoti užtrunka ilgai. Manau, kad Rūta į Kauną grįš po Barselonos, o taip pat po pasirodymo Dubajuje, pabus čia iki rugsėjo, kol turės grįžti į mokyklą.

Būdama Kaune ji ilsisi, todėl nėra reikalo treniruotis. Vis tik, manau, kad ji būtinai apsilankys ir naujajame baseine, susitiks su draugais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius