-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šakiuose atidaromas plaukimo baseinas

Šiandien Šakiuose atidaromas baseinas ir pradeda veikti visiškai įrengtas jaunimo kūrybos ir sporto centras –pirmasis iš planuojamų rajoninių daugiafunkcių sporto ir sveikatingumo centrų.
Šakių plaukimo baseinas
Šakių plaukimo baseinas

Tokiuose centruose įrengiama universali sporto salė, galinti sutalpinti nuo 500 iki 2000 žiūrovų (priklausomai nuo savivaldybės gyventojų skaičiaus) ir 25 metrų 4–6 plaukimo takų baseinas. Tokių centrų paslaugos bus skirtos visiems gyventojams, taip pat ir profesionaliems sportininkams. Šiais metais didžioji dalis sporto infrastruktūros plėtrai skirtų biudžeto lėšų, beveik 27 mln. litų, numatyta būtent savivaldybių sporto bazių plėtrai ir modernizavimui.

„Galimybes sportuoti visiems šalies gyventojams, ypač vaikams ir jaunimui, didiname pirmiausia siekdami užtikrinti prieigą naudotis sporto infrastruktūra. Valstybės investicijos, prisidedant miestų ir rajonų savivaldybėms, skiriamos modernių, tarptautinius standartus atitinkančių sporto ir sveikatingumo centrų statybai, miestų stadionų rekonstrukcijai, universalių sporto aikštelių įrengimui. Planuojame ir siekiame, kad visuose rajonų centruose veiktų universalūs sporto ir sveikatingumo kompleksai, o visos savivaldybės turėtų bent po vieną dirbtinės dangos sporto aikštę“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Šių metų pavasarį bus atidaryta sporto salė sporto ir sveikatingumo komplekse Garliavoje, rudenį – baseinas Pasvalio sporto mokykloje. Tokie daugiafunkciai centrai bus toliau statomi Prienuose, Varėnoje, Jonavoje. Iki šių metų vasaros taip pat bus rekonstruoti stadionai Biržuose, Kupiškyje, Radviliškyje. Rudenį bus pastatyta dviračių treko sporto bazė prie lengvosios atletikos maniežo Panevėžyje, kitais metais numatyta baigti Šiaulių maniežo rekonstrukciją. Toliau bus pertvarkomi stadionai Birštone ir Kėdainiuose.

Šių metų rudenį planuojama baigti kartu su Europos Sąjunga finansuojamų objektų statybą ir rekonstrukciją – „Girstučio“ kultūros ir sporto centro Kaune, Ledo rūmų Elektrėnuose, kitais metais – žiemos sporto centro Ignalinoje. Šių projektų įgyvendinimui skirta Lietuvos lėšų dalis šiais metais siekia 7,6 mln. litų.

Svarbi investicijų dalis, šiais metais – 21,4 mln. litų, tenka daugiafunkcių sporto ir pramogų centrų, vadinamųjų arenų, statybai. Toks centras jau atidarytas Alytuje, pavasarį bus baigtos statybos Kaune ir Klaipėdoje. Pasak K. Rimšelio, šios arenos dabar neretai suvokiamos kaip investicija į krepšinį, tačiau svarbu suprasti, jog tai yra investicija į miestų ateitį – šie centrai bus svarbi įvairių sporto ir kultūros renginių erdvė. Tokie objektai Lietuvai atgavus nepriklausomybę statomi pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius