Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statinės kėlimas virš vandens ir vandensvydžio čempionato atomazga

Kauno „Dainavos“ baseine savaitgalį finaliniu turu baigėsi vienas didžiausių Lietuvoje vandensvydžio varžybų maratonas – Nacionalinės vandensvydžio lygos (NVL) 2009 metų čempionatas. Čia taip pat buvo keliama virš vandens ir laikoma 40,3 kg statinė, praneša NVL.
Vandensvydininkams pavyko pasiekti neoficialų šalies rekordą keliant ir laikant statinę virš vandens
Vandensvydininkams pavyko pasiekti neoficialų šalies rekordą keliant ir laikant statinę virš vandens. / Organizatorių nuotr.

Kova vyko įtemptai: nuo pat pirmo turo iki paskutinių rungtynių buvo neaišku, kas taps Lietuvos nacionalinės vandensvydžio lygos čempionais. Tik paskutinėje dvikovoje tarp Alytaus „Dzūkijos vandenio“ ir Kauno „Dainavos“ buvo sprendžiama trijų komandų galutinė rikiuotė turnyro lentelėje.

Čempionai – Kauno „Dainava“

Penktadienį „Dzūkijos vandenis“ po atkaklios kovos su Lietuvos jaunių rinktine, kuriai nusileido rezultatu 14:15, dėl traumų neteko dviejų pagrindinių žaidėjų. Todėl rungtyniaujant su kauniečiais „Dzūkijos vandenio“ žaidėjams pritūko jėgų – alytiškiai nusileido rezultatu 7:10.

Po šios dvikovos komanda „Minsk“ (Baltarusija) turėdama 22 įskaitinius taškus atsidūrė antroje vietoje, o Kauno „Dainava“, surinkusi 23 įskaitinius taškus, tapo Lietuvos 2009 metų nacionalinės vandensvydžio lygos čempione. Trečia vieta tenkinosi Alytaus „Dzūkijos vandenis“.

Geriausiu 2009 metų Lietuvos nacionalinės vandensvydžio lygos žaidėju tapo Lietuvos jaunių komandos žaidėjas Janas Bakulo. 2010 metų Lietuvos NVL čempionatą papildo komanda iš Varšuvos „UPKV 44“ (Lenkija), 2009 metų Lenkijos taurės laimėtojai.

Naujos rungties rekordas

Finalinio turo metu taip pat pirmą kartą Lietuvoje, o gal ir pasaulyje, buvo suorganizuota statinės kėlimo ir laikymo virš vandens rungtis. Buvo keliamos dvi statinės, kurių svoris atitinkamai 23,3 kg ir 40,3 kg.

Pirmoji statinė vandensvydininkams pasirodė per lengva, tada komisija pakeitė statinę su 40,3 kg. Šią vandensvydininkai neliesdami dugno pakėlę virš vandens su statinės kėlimo įrenginiu (6 kg) išlaikė 23 sek.

Šios rungties metu buvos pasiektas statinės kėlimo ir laikymo virš vandens neoficialus rekordas. Oficialų rekordą numatoma siekti 2010 metų NVL čempionato pirmojo turo metu dalyvaujant agenturai „Faktum“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius