Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su irkluotoja Donata Vištartaite draugaujantis Valerijus Prosvirninas iš Estijos: „Apie bendrą ateitį galvojame labai rimtai“

„Kol kas Donatai dar nepasipiršau, bet ta linkme jau pradėsiu dirbti“, – neslėpė irkluotojos Donatos Vištartaitės širdies draugas Valerijus Prosvirninas iš Estijos.
Donata Vištartaitė ir Valerijus Prosvirninas
Donata Vištartaitė ir Valerijus Prosvirninas / facebook nuotr.

Į pasaulio irklavimo elitą įsiveržusi kaunietė Donata Vištartaitė viešumoje vis dažniau pasirodo su savo draugu – 27 metų buvusiu Estijos irkluotoju Valerijumi  Prosvirninu.

„Irklavau 14 metų, buvau universalus – bandžiau ir porinę, ir pavienes valtis. Du kartus tapau Estijos čempionu, irkluojant pavienę keturvietę. Buvau kandidatas į Londono olimpines žaidynes. Tačiau, kai į jas nepatekau, labai nusiminiau, atsirado ir finansinių problemų. Nutariau atsisveikinti su didžiuoju sportu“, – sako V.Prosvirninas. 

– Ar seniai draugaujate su Donata? – paklausė žurnalistė V.Prosvirnino.

– Tai - labai romantiška istorija. Su Donata susipažinau 2011-aisiais per vieną iš treniruočių stovyklų Kroatijoje, kur aš irgi rengiausi sezonui. Nuo to viskas ir prasidėjo. Anksčiau Donatą dukart mačiau per varžybas. Jau tada atkreipiau į ją dėmesį. Labai graži besišypsanti mergina.

– Atrodo, draugaujate labai rimtai, netgi Taliną iškeitėte į Kauną, jau ir lietuviškai gerai kalbate.

– Į Kauną atvažiavau 2012 metais. Apie bendrą ateitį galvojame tikrai labai rimtai, mūsų draugystė graži. Pripratome vienas prie kito, norisi būti kartu. Kol kas Donatai dar nepasipiršau, bet ta linkme jau pradėsiu dirbti (šypsosi).

– Ar labai mylite Donatą?

– Labai.

– Ar sunki lietuvių kalba?

– Visos kalbos nėra lengvos. Tačiau, kai nori – išmoksti. Viskas priklauso nuo žmogaus, jo noro. 

– Kai baigėte sportinę karjerą, gal dabar dirbate treneriu?

– Ne. Kol kas dirbti treneriu dar neplanuoju, tačiau tai – vienas iš variantų. Esu irklavimo treniruoklių atstovas vienoje iš Estijos bendrovių.

– Donata porinę dvivietę irkluoja su Milda Valčiukaite, ar jos idealiai tinka viena kitai?

– Lietuvoje Donatai nematau kitos porininkės. Milda labai talentinga ir stipri irkluotoja.  Abi yra labai kovingos, kaip komanda siekia bendro tikslo.  Abiejų charakteriai – sportiški, irkluotojos tarsi gimusios sėdėti vienoje valtyje.

Gal jos geriausiomis draugėmis niekada netaps, bet svarbiausia: abi labai gerai irkluoja. Manau, kad tai komanda, kuri ateityje gali pasiekti dar daugiau. 

– Jos viską jau pasiekė, neturi tik olimpinio medalio.

– Tikiu, kad jos tą medalį iškovos. Tiesa, šimtu procentų teigti negaliu, nes irklavimas – nenuspėjama sporto šaka. Tačiau jeigu viskas klostys sėkmingai, per Rio de Žaneiro olimpines žaidynes bus jų diena, Donata su Milda gali tapti olimpinėmis čempionėmis.

– Kadangi pats dar neseniai irklavote, ar negailite patarimų Donatai?

– Būnu jos treniruotėse, tačiau esu kaip pagalbininkas, Donatai padedu morališkai. Minimaliai patariu technikos klausimais, kadangi Donata ir Milda turi savo trenerius. Jeigu ateityje tapsiu treneriu, tada ir planuosiu, kaip viskas bus.

– Dalyvavote Lietuvos geriausių sportininkų pagerbimo vakare, ar patiko?

– Viskas buvo labai gražu, patiko koncertas, apdovanojimų ceremonija. Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos žmonės pripažino didelį Donatos ir Mildos meistriškumą, joms dešimtuke skyrė aukštą trečią vietą. Estijoje man neteko dalyvauti tokiose iškilmėse, o dabar Donatos dėka pamačiau, kaip gražiai pagerbiami geriausieji Lietuvos metų sportininkai.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius