Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 19 /19:56

Tikrai ne dėl pinigų: triskart Lietuvos čempionė Rūta Meilutytė uždirbo 90 eurų

Rūta Meilutytė ir kiti Lietuvos plaukikai praėjusį savaitgalį Anykščiuose kovojo ne tik dėl garbės, bet ir piniginių prizų. Tiesa, Lietuvos plaukimo federacijos (LIF) surengtose atvirosiose Lietuvos pirmenybėse 25 metrų baseine šalies čempionais tapę plaukikai nepraturtėjo – rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti 30 eurų čekiais.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / LIF nuotr.

Anksčiau Lietuvos čempionatuose premijas įprastai gaudavo tik šeši plaukikai – bendroje įskaitoje geriausiai pasirodę trys vyrai ir trys moterys. Jiems atitekdavo solidesnės – apie 400 eurų siekiančios – premijos.

Šiais metais naujasis federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis pristatė naujovę ir apdovanojo kiekvienos rungties geriausiuosius. Pirmąją vietą užėmęs plaukikas gavo 30 eurų premiją, antrąją – 15 eurų, trečiąją – 10 eurų. Prizininkams taip pat atiteko „Maxima“ įsteigti „Arenos“ prizai – rankšluosčiai ir sportiniai krepšiai.

Po olimpinių žaidynių ilgai nesitreniravusi Rūta Meilutytė taip pat šoko į baseiną Anykščiuose ir ištraukė tris aukso medalius – 50 ir 100 metrų krūtine ir 100 metrų kompleksiniu būdu rungtyse. Iš viso olimpinė čempionė Lietuvos pirmenybėse uždirbo 90 eurų.

LIF prezidentas E.Vaitkaitis pripažino, kad premijos nėra įspūdingos, tačiau taip apdovanojama daugiau plaukikų: „Jeigu paliktume didesnes premijas, bet tik keliems plaukikams, būtų mažiau motyvacijos jaunimui. Pavyzdžiui, tarp vyrų ta premija beveik visada atitekdavo Giedriui Titeniui. Dabar motyvuojama, kad plaukikai startuotų kuo daugiau rungčių – tada jie gali susirinkti daugiau premijų.“

Mažos premijos susijusios ir su dideliu rungčių skaičiumi. Šiais metais Anykščiuose startavo 378 plaukikai, jie varžėsi 26 asmeninėse rungtyse.

Įdomu, kad už vėlyvą registraciją į šalies čempionatą Lietuvos plaukimo federacija iš dalyvio ėmė 15 eurų mokestį.

Pasaulio plaukimo 25 metrų baseine čempionate Vindsore (Kanada) šį mėnesį premijos buvo kito mąsto, nors irgi negalėtų lygintis, pavyzdžiui, su didžiaisiais teniso ar lengvosios atletikos turnyrais.

Kanadoje už pirmąją vietą plaukikai apdovanoti 8 tūkst. dolerių, už antrąją – 6 tūkst., už trečiąją – 4 tūkst. dolerių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Simonas Bilis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Simonas Bilis

Tokiu būdu Simonas Bilis, pasaulio čempionate 100 m laisvuoju stiliumi rungtyje laimėjęs auksą, o 50 metrų rungtyje – bronzą, užsidirbo 12 tūkst. dolerių.

Pirmenybėse Kanadoje piniginiais prizais buvo apdovanojami ir 4-8 vietas užėmę plaukikai. Danui Rapšiui pavyko užsidirbti 2 tūkst. dolerių už penktąją vietą 200 m nugara finale.

Už pasaulio rekordą buvo pažadėta 15 tūkst. dolerių premija.

Papildyta „Maximos LT“ Korporacinių reikalų departamento direktoriaus Rosvaldo Gorbačiovo komentaru:

Piniginius prizus minėtam renginiui įsteigė Lietuvos plaukimo federacija. Nei jų dydis, nei pats apdovanojimo faktas su „Maxima LT“ nebuvo derintas. Mūsų vertinimu, kelias dešimtis eurų siekiantys piniginiai prizai ne tik nepakankamai įvertina Lietuvos sportininkų pasiekimus, bet net ir galėtų žeisti savo talentu Lietuvą garsinančių sportininkų orumą.

Konkrečiu aptariamu atveju, Lietuvos plaukimo federacija į mus kreipėsi su prašymu padovanoti šiam čempionatui daiktinių prizų. „Maxima LT“ suteikė beveik 200 įvairių prizų – vardinių Rūtos Meilutytės sportinių krepšių, lagaminų, rankšluosčių ir kt. Šių prizų vertė siekia daugiau kaip 5600 eurų.

Be to, šiais metais kartu su Lietuvos plaukimo federacija, kuri yra ilgalaikė „Maximos LT“ partnerė, vykdėme projektą „Mes už Rūtą“, kurios metu Federacijos vykdomai programai „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ paaukojome 64 tūkst. eurų tam, kad kuo daugiau Lietuvos antrokų galėtų išmokti plaukti ir vandenyje būtų saugūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius