Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greivisas Vasquezas apie mačą su Lietuva: „Pabandysime sukrėsti pasaulį – matysime, kas iš to išeis“

Makedonijos krepšininkai jau nusvilo nagus per anksti nurašę laukiantį varžovą. Lietuvos rinktinė apie lengvą grobį net negalvoja ir su šeimininkais iš Venesuelos kausis atidavę visas jėgas.
Greivisas Vasquezas ir Linas Kleiza
Greivisas Vasquezas ir Linas Kleiza / „Scanpix“/AFP ir T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Kai pirmadienio vakarą 11 tūkstančių įsiaudrinusių gerbėjų užkūrė tikrą pirtį Nigerijos komandai, Lietuvos rinktinės trenerių štabas ramiai stebėjo būsimų priešininkų žaidimą.

Regis, aikštėje nei viena, nei kita komanda kažko ypatingo nedemonstravo, tačiau ir Lietuvos komandos žaidimas pasirengimo cikle didelio optimizmo nekėlė. Tą pripažino ir vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

„Nemanau, kad mes galime būti labai ramūs ir neįvertinti varžovų. Švelniai tariant, pasiruošimo metu mūsų žaidimas neblizgėjo. Vyrai tai supranta, koncentracija tikrai yra tokia, kokia ir turėtų būti. Turėsime žaisti kartu ir iš širdies“, – kalbėjo strategas.

Komandos kapitonas Robertas Javtokas išliko ramus ir užtikrintas savo komandos galimybėmis.

„Didelio įspūdžio Venesuela nepaliko. Manau, jei viską atliksime taip, kaip esame suplanavę, turėtume laimėti. Maži stipresni už didelius, todėl labiau akcentuosime gynybą prieš gynėjus. Tačiau užmigti negalim nė vienas“, – teigė vidurio puolėjas.

Po dramatiškos pergalės ir per kraštus besiliejančių emocijų nestokojusios kovos pirmose B grupės rungtynėse, Venesuelos rinktinės treneris Ericas Musselmanas pirmiausiai džiaugėsi savo auklėtinių gynyba.

NBA patirties turintis strategas net kelis kartus pakartojo, kad dabar Venesuelos lauks viena geriausių komandų pasaulyje – Lietuva.

„Lietuviai turėjo galimybę stebėti mūsų mačą su Nigerija, ir tai jiems suteikia papildomo pranašumo. Jau dabar turime išsamią žvalgų parengtą ataskaitą apie lietuvius. Jei norime prieš juos laimėti, turėsime žaisti aukščiau savo galimybių. Kaunantis su tokia komanda kaip Lietuva, erdvės klaidoms paprasčiausiai nebelieka“, – tvirtino E.Musselmanas.

Spaudos konferencijos centre savo nuomonę apie Lietuvą dėstė ir Venesuelos komandos žvaigždė Greivisas Vasquezas.

Pabandysime sukrėsti pasaulį – matysime, kas iš to išeis.

„Turime žaisti vieningai, patikimai gintis ir pademonstruoti viską, ką sugebame. Pažįstu Liną Kleizą – lankėme tą pačią mokyklą JAV – jis yra tikra grėsmė. Visi suprantame, kad lengva nebus. Treneriai jau analizavo lietuvių žaidimą. Pabandysime sukrėsti pasaulį – matysime, kas iš to išeis“, – žadėjo emocingasis G.Vasquezas.

Jo nuomone, raktas į pergalę prieš Nigeriją buvo agresyvi kova su atletiškais šios šalies krepšininkais. G.Vasquezas neslėpė džiaugsmo, dėkojo Dievui, o dabar trokšta tą patį jausmą pajusti po rytojaus mačo su Lietuva.

„Puikus jausmas, sunku apibūdinti tokią atmosferą. Labai didžiuojuosi savo komanda, ji nuostabiai gynėsi. Žaidėme puikias rungtynes, labai dėkoju komandos draugams už pagalbą.

Esame tobulėjanti komanda – šiemet žaidžiame geriau nei pernai. Einame teisinga kryptimi, bet rytoj mūsų lauks didžiulis iššūkis“, – neabejojo NBA patirties turintis gynėjas.

Lietuvos trenerio K.Kemzūros įžvalgos apie būsimą varžovą:

Išskyrė lyderį. Venesuelos komandos rotacija remiasi 7-8 žaidėjais, bet stipriausi yra gynėjai. Pagrindinis krepšininkas – Greivisas Vasquezas. Sunkiais momentais dauguma derinių skiriama jam, jis imasi iniciatyvos. Vasquezas nėra labai geras snaiperis, bet puikiai veržiasi po krepšiu ir mato aikštę, atlieka daug rezultatyvių perdavimų. Kiti gynėjai – taip pat gana atletiški, greiti, ypač aktyviai spaudžia kamuolį turintį varžovą.

Buvęs auklėtinis. Iš aukštaūgių geriausiai atrodo sunkusis krašto puolėjas Hectoras Romero, kuris pajėgus tiek baudos aikštelėje, tiek toliau nuo krepšio. Oscaras Torresas buvo traumuotas, bet, kiek žinau, jis taip pat žada žaisti. Pažįstu jį nuo tada, kai treniravau Maskvos srities „Chimki“ klubą, kuriame jis žaidė.

Silpnosios vietos. Silpnesnė komandos vieta: priekinė linija. Aukštaūgiai nėra labai stiprūs, aukšti, nors ir nevengia grumtis. Jie nėra labai taiklūs mesdami iš tolimesnių distancijų, todėl mūsų aukštaūgiai galės dažniau padėti komandos draugams ginantis.

Nepasižymi greičiu. Manyčiau, mūsų komanda žaidžia didesniu intensyvumu nei Venesuelos krepšininkai. Bet, jei jie pajunta kraujo kvapą, kimba į varžovą ir padidina intensyvumą. Jiems kebliau tada, kai varžovai kaitalioja gynybos sistemas. Vis dėlto jie žaidžia namuose, todėl reikia būti susikoncentravusiems ir žaisti rimtai nuo pirmų rungtynių minučių.

Reikia išnaudoti savo aukštaūgius. Mums pirmiausia reikės statyti labai geras užtvaras, nes Venesuelos gynėjai pro jas braunasi labai galingai. Pastebėjome, kad jie naudoja kelias gynybos prieš žaidimo du prieš du sistemas, todėl reikės gerai skaityti žaidybines situacijas, galbūt ilgiau pabūti užtvaroje. Be to, mūsų aukštaūgiai stipresni individualiai, todėl turime bandyti išnaudoti pranašumą baudos aikštelėje.

Venesuelos ir Nigerijos rungtynių atidarymas:

VIDEO: Atidarymas prieš Venesuelos ir Nigerijos krepšinio rungtynes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius