Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LeBronas Jamesas: „Olimpiada – garsiausios varžybos pasaulyje, o mano tikslas – laimėti auksą“

Šiuo metu NBA čempiono titulo su Majamio „Heat“ klubu siekiantis LeBronas Jamesas po klubinio sezono atostogauti neketina.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

27 metų 203 cm ūgio puolėjas prisijungs prie JAV rinktinės ir Londono olimpinėse žaidynėse sieks apginti Pekino olimpiadoje pelnytą nugalėtojų vardą.

Tinklalapio fiba.com žurnalistui L.Jameso pasakojo apie naudingiausio žaidėjo titulo svarbą bei tvirtino, kad vienas gražiausių savo karjeros akimirkų patyrė laimėdamas olimpinį auksą.

– LeBronai, koks jausmas, kai iki NBA čempiono žiedo trūksta vienos pergalės?

– Serija dar nesibaigė. Net jei iki titulo trūksta tik vienos pergalės, privalome išlikti susikaupę. Sužaidėme nuostabų reguliarųjį sezoną, tačiau svarbiausia laimėti žiedą. Tai yra vienintelis mūsų tikslas, todėl padarysime viską, kad jį pasiektume.

– Šį sezoną trečią kartą tapote naudingiausiu NBA reguliariojo sezono žaidėju.

– Paprasčiausiai aikštėje stengiuosi rungtyniauti iš visų jėgų. Esu sunkiai dirbantis krepšininkas. Visada stengiuosi būti geriausiu žaidėju. Nuo vaikystės siekiau sužinoti viską apie krepšinį, nes norėjau būti visapusiškas krepšininkas. Labai didžiuojuosi trečiuoju naudingiausio žaidėjo apdovanojimu. Esu dėkingas komandos draugams, padėjusiems jį laimėti.

– Šią vasarą trečią sykį varžysitės olimpinėse žaidynėse. Kokie yra jūsų lūkesčiai?

– Apie olimpiadą kol kas negalvoju. Bet man būtų garbė tapti JAV rinktinės dalimi Londone. Žaidimas olimpiadoje yra kažkas labai svarbaus ir ypatingo kiekvienam sportininkui. Tai garsiausios varžybos pasaulyje, o mano lūkesčiai dideli. Vienintelis tikslas – laimėti aukso medalį. Laukia sudėtingas turnyras, tačiau JAV ekipa padarys viską, kad įeitų į istoriją ir būtų olimpinė čempionė.

– Atstovavote JAV ekipai, Atėnų olimpiadoje iškovojusiai bronzos medalius. Kas tada labiausiai įsiminė?

– Tai buvo labai įdomi patirtis, išliko daug gražių prisiminimų. Buvau vos 19 metų ir tai buvo mano pirmosios tarptautinės varžybos su JAV rinktine. Nusivylėme laimėję tik bronzos medalius, tačiau man patiko su komandos draugais ginti savo šalies garbę.

– Po ketverių metų turėjote progą pasitaisyti Pekino olimpinėse žaidynėse, kai finale vedėte amerikiečius į pergalę.

– Iki šiol tai vienos nuostabiausių mano karjeros akimirkų. Rungtyniavome fantastiškame turnyre. Kiekvienas žaidėjas pasiekė aukščiausią lygį, kad rinktinė iškovotų titulą. Laimėti olimpinį auksą yra neįtikėtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius