Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Pocius: „Sezono pabaigoje nesijaučiau stabiliai, todėl esu pasiilgęs krepšinio“

Klubinio sezono pabaigoje stabilią vietą Madrido „Real“ komandoje praradęs Martynas Pocius skaičiavo dienas, kada prisijungs prie olimpiniam atrankos turnyrui besiruošiančios Lietuvos rinktinės.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dar nespėjau atsigerti alaus Lietivoje, ką tik išlipau iš lėktuvo, – antradienio vakarinėje treniruotėje juokavo M.Pocius. – Duok Dieve, kad tektų, kai grįšime iš Londono.“

Šeštadienį vilniečio atstovaujamas Madrido klubas pralaimėjo lemiamas Ispanijos lygos finalo rungtynes „Barcelona“ komandai.

Nepaisant sezono pabaigoje sutrumpėjusio žaidimo laiko, vicečempionu tapęs M.Pocius tvirtino esąs patenkintas pirmuoju sezonu vienoje stipriausių Ispanijos komandų ir tikino norintis kuo greičiau įsilieti į Lietuvos rinktinę.

 Martynai, kaip vertinate pirmą sezoną Madrido „Real“ klube? – žurnalistai paklausė M.Pociaus.

– Esu tikrai laimingas, kadangi viskas labai patiko. Nors sezono pabaiga nebuvo tokia, kokios norėjau. Troškai laimėti ir gauti daugiau minučių aikštėje. Sezono pabaigoje jaučiau nestabilumą, bet bendrai esu patenkintas.

 Kaip manote, kodėl sumažėjo minučių skaičius?

– Sezonas labai ilgas, todėl žaidėjų vietos komandoje keičiasi. Skirtingu metu treneriai mato vienus ir kitus dalykus. Šį klausimą reikėtų užduoti treneriui. Jaučiausi normaliai ir buvau pasiruošęs, bet tiesiog taip gavosi – vienas rungtynes pradedu startiniame penkete, kitas žaidžiu keturias minutes, tada vėl pradedu startiniame penkete, o po to vėl rungtyniauju vos dvi minutes. Nesijaučiau stabiliai, tačiau treniravausi, atlikau savo darbą. Sezono pabaigoje mano užduotis buvo gintis, todėl teko prie to prisitaikyti ir bent jau taip prisidėti prie rezultatų.

 Ar gali būti, kad rudenį nebeatstovausite Madrido klubui?

– Tai yra kalbos. Spauda pranešė, taip? (šypsosi). Girdėjau tiek pat, kiek ir jūs. Turiu kontraktą dar vieneriems metams. Bendravau su agentu, treneriais, viskas atrodo gerai. Žiūrėsime. Negąsdinkite manęs (juokiasi).

 Norėtumėte likti „Real“ gretose?

– Taip, norėčiau.

– Pirmosios mintys, besisukančios jūsų galvoje apie rinktinę?

– Dar per anksti apie jas kalbėti. Kol kas dar jaučiuosi tarsi kosmose. Ką tik išlipau iš lėktuvo ir atvažiavau tiesiai į salę. Man dar viskas šiek tiek maišosi. Bet iš šalies komanda atrodo neblogai – ritmas aukštas, o vyrai dirba gerai.

 Ar stebėjote kontrolinius susitikimus?

– Taip. Žiūrėjau pirmus du kėlinius rungtynių su makedonais. Daugiau stebėti nebegalėjau, kadangi mūsų komandai buvo rungtynės. Žiūrėjau visą mačą su graikais.

 Ko trūksta komandai?

– Dar anksti apie tai kalbėti. Viskas derinama – puolimas, gynyba. Trūksta susižaidimo, bet po dešimties dienų viskas bus normaliai.

 Sveikata nesiskundžiate?

– Šiek tiek sloguoju (šypsosi). Kaip sakiau, sezonas buvo labai ilgas, tad smulkių traumų neišvengiau. Tačiau sveikata nesiskundžiu.

 Trumpas žaidimo laikas nuvargino psichologiškai ar padėjo sutaupyti jėgų rinktinei?

– Nei taip, nei taip. Norėjau rungtyniauti, tačiau šiuo metu esu pasiruošęs kiek įmanoma svariau padėti rinktinei. Esu pasiilgęs krepšinio, noriu žaisti. Duok Dieve, kad viskas išeitų į naudą.

 Kurių draugų labiausiai pasiilgote?

– Labiausiai pasiilgau komandinės atmosferos. Juk matėte filmą apie rinktinę. Grįžęs į Lietuvą atsigaunu morališkai.

 Ar sekate Europos futbolo čempionatą?

– Stebėjau Ispanijoje, bet šiandien nemačiau, kas žaidžia. Šiek tiek pasižiūriu. Vakar Madride buvo paskutinė komandos vakarienė, tad žiūrėjome ispanų rungtynes. Visi sirgo ir džiaugėsi. O dabar nežinau, ar Amerikoje pavyks stebėti.

 Ar turite favoritus?

– Ne, žiūriu gražų futbolą. Palaikau ispanus, nes dabar tenka jiems priklausyti. Nors tiesiog stebiu gražų futbolą ir tiek (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius