Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Helsinkio ledo – pragariškus skausmus ir ligas įveikę čiuožėjai

Nepakeliamas skausmas, nemigo naktys ir nuolatinis vėmimas taip iškankino čiuožėją Alexą Scimecą Knierim, kad dailusis čiuožimas atsidūrė tolimiausiame jos minčių kamputyje. Net savo vestuvių dieną čiuožėja neišsivadavo iš kančių. Paslaptingą ligą amerikietė pagaliau įveikė ir sugrįžo ant ledo. Skausmingos istorijos lydi ir kitų garsių čiuožėjų karjeras.
Alexa Scimeca ant ledo sugrįžo po sunkios ligos
Alexa Scimeca ant ledo sugrįžo po sunkios ligos / „Scanpix“ nuotr.

Prireikė daug laiko, kol medikai galų gale diagnozavo garsios JAV čiuožėjos A.Scimecos ligą. O kad sugrįžtų ant ledo kartu savo vyru ir partneriu Chrisu Knierimu, reikėjo įveikti dar ilgesnį kelią.

JAV sportinio čiuožimo duetas traukėsi iš vienų varžybų po kitų. Pirmuosius skausmus amerikietė pajuto praėjusių metų balandį. Tada sezonas jau buvo pasibaigęs, bet vasarą mergina jau nebegalėjo treniruotis. Jai buvo diagnozuota gyvybei pavojinga virškinamojo trakto liga, per mėnesį buvo atliktos net dvi pilvo operacijos. Rugsėjį pora bandė grįžti ant ledo, bet viskas baigėsi dar viena sudėtinga operacija. Ir tai įvyko lapkritį, vos prieš penkis mėnesius.

„Kai ji pirmą kartą užlipo ant ledo, aš turėjau jai padėti. Mes turime išsaugoję tą vaizdo įrašą. Aš tiesiog laikiau jos ranką ir mes čiuožėme ratais. Ant ledo išbuvome vos 10 minučių. Ji daugiau nepajėgė“, – pirmuosius sugrįžimo žingsnius pasakojo čiuožėjos vyras.

Dabar A.Scimeca jaučiasi puikiai. Neįtikėtina, bet po tokių išbandymų pora pasiryžo dalyvauti pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Helsinkyje. Teprabėgo mažiau nei pusmetis, bet fiziškai sustiprėjusi čiuožėja nusprendė: „Aš pajėgi kautis pasaulio čempionate.“

Nieko nuostabaus, kad šis JAV duetas neturi tikslo laimėti medalių. Šįkart jie troško tiesiog atvykti į Helsinkį ir parodyti kitiems neįtikėtinas galimybių ribas.

Trumpoji programa vyro ir žmonos duetui ant ledo susiklostė pakankamai sėkmingai. Po pirmojo šokio amerikiečiai užima aštuntąją vietą.

VIDEO: Alexa SCIMECA KNIERIM / Chris KNIERIM ISU World Figure Skating Championships 2017

Su iššūkiais susiduria visi

Iki žiemos olimpinių lieka 10 mėnesių, todėl visos poros siekia išsigydyti savo žaizdas – vienos fizines, kitos psichologines.

Beveik visi duetai, Helsinkyje besikaunantys dėl pačių aukščiausių vietų, šį sezoną turėjo didesnių ar mažesnių problemų.

„Scanpix“ nuotr./Porų trumposios programos akimirkos
„Scanpix“ nuotr./Porų trumposios programos akimirkos

Vokietijos pora Aliona Savčenko ir Bruno Massotas praleido ISU „Grand Prix“ finalą, nes partnerė patyrė kulkšnies traumą. Rusai Ksenia Stolbova ir Fedoras Klimovas praleido beveik visas sezono varžybas, nes partneris buvo stipriai susižeidęs kairiąją koją. Dar didesnes traumas gydėsi Kinijos atstovai Sui Wenjing and Han Cong. Merginai praėjusį pavasarį buvo operuota alkūnė ir kairioji pėda.

Dukart pasaulio čempionams Meagan Duhamel ir Ericui Radfordui šis sezonas kol kas klostosi sunkiai – kanadiečiai nebepasitiki savo jėgomis ir patys pripažįsta, kad pateko į psichologinę duobę.

Šiurpi čempionų trauma

Vieną dieną tu čempionas, o kitą – atsiduri ligoninėje ir tavo karjera pakimba ant plauko. Prancūzės Gabriellos Papadakis istorija – dar vienas įrodymas, koks pavojingas dailiojo čiuožimo sportas. Po šiurpios galvos traumos mažai kas tikėjo, kad šokių ant ledo čempionė sugebės taip greitai grįžti ant ledo. Bet ji ne tik sugrįžo – kartu su savo partneriu Guillaume Cizeronu prancūzė vos po 8 mėnesių tapo pasaulio šokių ant ledo čempione.

Sunkią galvos traumą ir smegenų sukrėtimą G.Papadakis patyrė per treniruotę. Kaip pasakojo liudininkai, Kanadoje prancūzė krito kone lygioje vietoje ir stipriai trenkėsi su galva į ledą. Mergina neteko sąmonės, medikai ją skubiai išgabeno į ligoninę. Pabudusi Gabriella net neatsiminė savo vardo. Prireikė kelių savaičių, kol ji stojosi ant kojų ir pamažu ėmė grįžti į normalų gyvenimą.

„Scanpix“ nuotr./Gabriella Papadakis and Guillaume'as Cizeronas tapo Europos šokių ant ledo čempionais
„Scanpix“ nuotr./Gabriella Papadakis and Guillaume'as Cizeronas tapo Europos šokių ant ledo čempionais

Devyniolikmetė čiuožėja veržėsi vėl užlipti ant ledo. Baimės ji nejautė, nes skaudžios traumos akimirkų mergina visiškai neprisiminė. Gabriella pasakojo, kad čiuožti buvo sunku – ji nuolat prarasdavo koordinaciją. Bet graikiškų šaknų turinti čiuožėja sparčiai sveiko ir įrodė, kokios neribotos žmogaus galimybės.

Kai visas dailiojo čiuožimo pasaulis kalbėjo, kad prancūzai neturi jokių vilčių taip greitai sugrįžti į tarptautinę areną, G.Papadakis ir Guillaume Cizeronas paneigė visų ekspertų spėliones. Jau tą patį sezoną prancūzai tapo ir Europos ir pasaulio čempionais. Helsinkyje ši pora gins nugalėtojų titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius