-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrajame Nacionalinės ledo ritulio lygos čempionate – klubai iš užsienio

Sekmadienį, 16.00 val., Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) I diviziono rungtynėmis Vilniaus pramogų arenoje tarp Rokiškio rajono „Juodupės“ ir Vilniaus „Ice wind“ komandų startuoja antrasis NLRL sezonas „Akropolio“ taurei laimėti.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / hockey.lt nuotr.

Prie ritulio įmetimo linijos ledo arenose stos 27 komandos iš trijų valstybių. Kovos vyks dviejuose divizionuose – aukščiausiame ir pirmajame.

Aukščiausiame divizione kovos 6 komandos, kurių dvi yra iš užsienio – Rygos „Cetra“ (Latvija) ir Kaliningrado „Delovaja rus“ (Rusija). Lietuvos čempionais bandys tapti ir Kėdainių LRK, Elektrėnų ESC ir „ESSM/Energija“ bei Vilniaus „VNT“.

„Varžybų lygis bus aukštesnis nei pirmojo sezono. Intrigos pridės užsieniečiai, o ir Lietuvos komandos lyginant su praėjusiu sezonu gerokai pastiprėjo. Intrigų bus daug – su nekantrumu laukiamas užsieniečių pasirodymas mūsų ledo arenose, Elektrėnų derbiai, visuomet ambicingi Kėdainių ir Vilniaus klubai. Čempionatas bus be galo įdomus“, – prieš sezono startą sakė NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

Pirmajame divizione, trijose konferencijose – Rytų, Centro ir Vakarų kovos po 7 komandas. Klubai išsiaiškins konferencijų nugalėtojus, o vėliau išaiškėjus ir stipriausiai trijų konferencijų antrajai ekipai, finalo ketverte išsiaiškins diviziono nugalėtoją.

„Ir pirmasis divizionas bus karštas. Tiek Rytuose, kur kausis Vilniaus regiono komandos, tiek Kaune, kur žais Centro Lietuvos klubai, itin lygios komandų sudėtys. Galbūt tik Vakaruose savo meistriškumu gali išsiskirti Klaipėdos ir Šiaulių klubai, tačiau ir čia tikrai bus netikėtumų. Pajėgią komandą surinko Gargždų „Ledžinga“, kuri gali sumaišyti kortas konferencijos lyderiams“,- apie I divizioną sakė R.Valickas.

Beje, kartu su NLRL įkūrimu sparčiai populiarėjantys ritulys jau skina masiškumo vaisius. Šalia 27 NLRL, įsikūrė dar dvi lygos. Vakarų Lietuvos mėgėjų klubai įkūrė „Žemaitijos ledo“ lygą, kuriose kausis 6 komandos, tiek pat ekipų tikimasi atvirose Šiaulių miesto pirmenybėse.

Be Lietuvos čempionate dalyvausiančių klubų, Lietuvoje dar yra Elektrėnų LRK „Energijos“ komanda, kovojanti atvirajame Latvijos čempionate. Prieš porą mėnesių įkurtas profesionalus jaunimo HC „Baltica“ klubas, kuris žaidžia Rusijos jaunimo lygos (МХЛ) „B“ divizione.

Šalyje jau startavo 26 komandų Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos čempionatas, kuriame augina naujoji Lietuvos ledo ritulio karta.

Nacionalinės ledo ritulio lygos komandos kovoja dėl „Akropolio“ taurės. Ant šios beveik metro aukščio taurės kiekvieną sezoną  įamžinami stipriausių komandų pavadinimai ir žaidėjų vardai bei pavardės. Kaip ir garsioji „Stanley“ taurė, „Akropolio“ taurė nėra atiduodama komandoms. Todėl didžiausia Lietuvos ledo ritulininkų svajonė yra tapti sezono čempionais ir nors kartą iškelti ją virš galvos. Akropolio“ taurė yra garbingiausias Lietuvos ledo ritulio apdovanojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius