Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Dainius Zubrus iškovos Stenlio taurę? Trečias lietuvio bandymas

Trečias kartas nemeluoja. Dainius Zubrus nusipelnė Stenlio taurės. Tokia karjera turi būti vainikuota prestižiškiausiu ledo ritulio trofėjumi. Kokių tik epitetų ir patarlių prieš pat antradienio naktį prasidėsiantį NHL finalą galima išgirsti kalbant apie lietuvio ledo ritulininko galimybes tapti pirmuoju Lietuvos ledo ritulininku istorijoje, po alinančio daugiau nei 100 rungtynių sezono į viršų pirmą kartą kelti svarbiausią pasaulio ledo ritulio klubinį trofėjų – Stenlio taurę.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Neblogas jausmas“, – trumpai tarė 37-erių veterenas po klausimo kaip jaučiasi iškart po šeštųjų NHL Vakarų konferencijos rungtynių San Chosėje, kur jo atstovaujamas „Sharks“ klubas laimėjo šeštąsias rungtynes ir seriją 4:2 prieš „St.Louis Blues“ ekipą ir tuoj pridūrė: „Jausmas bus geresnis kai laimėsime dar keturias rungtynes“.

Tiek pergalių skirią „Dainių Didijį“ nuo viso pasaulio ledo ritulininkų svajonės. „Didžiuoju“ D.Zubrų pavadino tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) oficialios interneto svetainės žurnalistas, apsilankęs 2014-ųjų pasaulio ledo ritulio čempionate Vilniuje ir vienintelio NHL lietuvio indėlį į rinktinės pergales prilyginęs didžiajam Lietuvos kunigaikščiui.

Praėjusį savaitgalį „Didįį Dainių“ vėl linksniavo IIHF svetainė, jai antrino oficiali NHL svetainė, taip pat pateikusi išsamų interviu su „Sharks“ puolėju, kuris vienintelis žino, kas yra išbėgti ant ledo NHL finale. D.Zubraus kolega, vartininkas Martinas Jonesas laimėjo Stenlio taurę 2014-aisiais su „New York Rangers“, tačiau nė karto nepasirodė ant ledo ir buvo antruoju komandos vartininku.

„Tiesiog mėgaukis akimirka ir padaryk viska, ką moki geriausia“, – po šeštadienio treniruotės pasakė D.Zubraus komandos draugas, „Sharks“ puolėjas Tommy Wingelsas, rašo nhl.com svetainė. „Zubrus tiesiog pasakys – Jūs negausite tokios galimybės nuolat, tad reikia išmesti jaudulį, žiūrėti kaip žaisti geriausią žaidimą ir rasti kelią pergalės link“.

D.Zubrus trečią kartą žengs ant NHL finalinio ledo. Jis buvo 18-os metų naujokas NHL, kai jau žaidė pirmajame finale. Tuomet „Philadelphia Flyers“ finale nušlavė „Detroit Red Wings“.

Po 15-os metų D.Zubrus vėl pateko į finalą, šįsyk su „New Jersey Devils“ komanda ir dabartiniu „Sharks“ treneriu Peteriu DeBoeru. „Velniai“ po šešių rungtynių nusileido Los Andželo „karaliams“.

Dabar, lietuvis trečiajame savo karjeros finale būdamas jau 37-erių ir puikiai supranta, kad tai gali būti paskutinis šansas.

„Kai karjeros metai bėga, pradedi suprasti, kaip sunku net patekti į finalą, – sakė D.Zubrus. – Net į atkrintamąsias patekti sudėtinga. Nelengva užduotis laimėti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą ir patekti į antrąjį. Pirmaisiais karjeros metais aš iškart patekau į finalą, vėliau net 10 metų negalėjome praeiti pirmojo atkrintamųjų etapo.

Čia niekada nebūna tokia pati komanda ir mes niekada tokia pačia sudėtimi neturėsime tokio šanso dar kartą. Aš ta žinau. Tai žinojau ir prieš 10 metų. Dabar vėl žinau. Ir tikiuosi, kad tai visi supranta ir šįkart mes būsime pirmi“.

NHL D.Zubrus jau yra sužaidęs 1239 rungtynes. Daugiau savo sąskaitoje jų turi tik 36-erių kanadietis puolėjas Patrickas Marleau.

Iihf.com svetainei lietuvis papasakojo apie artėjančius NHL finalus ir atsakė į klausimą apie ledo ritulio raidą Lietuvoje.

„Manau, kad ledo ritulys Lietuvoje juda į priekį. Esu nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentas. Kartu NHL žaidėjų asociacija NHLPA bandome padėti Lietuvos vaikams kasmet paremdami aprangomis klubus. Vaikų padaugėjo tris kartus ir aš manau, mes esame teisingame kelyje, bet viskas vyksta ne taip greitai, kaip norėtųsi.

Yra du dalykai, kurių reikia: daugiau arenų ir trenerių. Nėra lengva bet kuriuo iš šių aspektų. Bet, kartu su žmonėmis, kurie dirba ledo ritulyje Lietuvoje, mes turime keletą idėjų. Šie žmonės tai daro ne dėl pinigų, o iš meilės ledo rituliui. Matau gerus dalykus, kurie po truputį įgyvendinami“, – sakė D.Zubrus.

Pirmosios 2016-ųjų NHL finalo rungtynės serijoje iki 4 pergalių – antradienio naktį 3.00 val. Lietuvos laiku. „Sharks“ varžovas finale – 2009-aisiais Stenlio taurę laimėjęs „Pitsburgh Penguins“ klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius