Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aršios lenktynės dėl titulo: karjeros pasirodymą surengęs ispanas tapo lyderiu

Ispanas Javieras Fernandezas įrodė, kad yra pasiruošęs trečią kartą iš eilės užimti pasaulio čempiono sostą. Charizmatiškasis čiuožėjas išsiveržė į priekį po trumposios programos ir atliko sėkmingiausią pasirodymą per visą savo karjerą.
Javieras Fernandezas
Javieras Fernandezas / „Scanpix“ nuotr.

Dukart iš eilės planetos čempionate triumfavęs J.Fernandezas „pastatė“ Helsinkio areną ant kojų. 25-erių ledo meistras pademonstravo fantastišką formą ir po labai sėkmingos programos įsiveržė į lyderio poziciją pasaulio čempionate.

Kai daugeliui ekspertų jau atrodė, kad J.Fernandezas pasiekė savo maksimalias ribas, šis ėmė ir surengė įspūdingą pasirodymą. Už trumpąją programą ispanas surinko 109,05 taškus. Tai vos dviem balais mažesnis rezultatas nei Yuzuru Hanyu priklausantis pasaulio rekordas. Vadinasi, antras aukščiausias rezultatas istorijoje.

Tokį pasirodymą verta pamatyti savo akimis.

VIDEO: B.ESP(HD). Javier FERNANDEZ SP - 2017 World Championships

„Mano forma šį sezoną tikrai puiki. Labai noriu išlaikyti tokį pat lygį laisvojoje programoje. Aš tikrai tikiu, kad galiu trečią kartą laimėti auksą. Kovosiu dėl šito pasiekimo. Šiuo metu vyrų čiuožimas turi labai daug talentų. Aukščiausio lygio čiuožėjų. Visi jie bandys išplėšti tą titulą“, – kalbėjo lyderis J.Fernandezas.

Čiuožėjas iš Madrido yra tikras Ispanijos sporto stebuklas. Neveltui jo gerbėjai sako, kad čia tas pats, lyg futbolininkas Lionelis Messi būtų gimęs ne Argentinoje, o pavyzdžiui Indonezijoje. J.Fernandezas tapo pirmuoju čiuožėju po daugiau nei 40 metų pertraukos, Europos čempionate triumfavusiu penkis kartus iš eilės. Jeigu jam pavyktų trečią kartą iš eilės triumfuoti pasaulio čempionate tai irgi taptų nauju rekordu. Ir kas įdomiausia, kad žvelgiant į šiuos rezultatus, atrodytų, jog Javieras neturi konkurencijos pasaulyje. Taip Europoje jam nėra lygių, tačiau tik ne pasaulyje. Tiesiog išaušus lemiamoms kovoms ir svarbiausiam momentui, ispanas sugeba išlikti psochologiškai tvirčiausiu.

Antrąją vietą po trumposios programos užima Japonijos atstovas, bet ne pasaulio rekordininkas Yuzuru Hanyu, o jo tautietis Shoma Uno. Jo įvertinimas 104, 86 balo.

Trečias kol kas kanadietis Patrickas Chanas.

VIDEO: Patrick Chan 2017 World Figure Skating Championships - SP

Boyangas Jinas užima ketvirtąją vietą, o štai Y.Hanyu tik penktas. Tačiau viską lems laisvoji programa. Viskas dar gali apsiversti aukštyn kojomis ir nuspėti, kas išsidalins medalius būtų per drąsu.

O štai Helsinkio arenoje susirinkę žiūrovai mėgaujasi. Tokios aršios kovos ir tokio aukšto lygio pasirodymų vyrų varžybose seniai nebuvo.

Žinoma, vienas žmogus Helsinkyje sulaukia ypatingo ir didžiausio dėmesio. Tai Yuzuru Hanyu. Dėl jo čia sirgaliai kraustosi iš proto. Po japono pasirodymo ledą užtvindė gėlės ir žaislai, o prieš spaudos konferenciją jo koridoriuose laukė ir bent akimirkai iš arti išvysti norėjo šimtai gerbėjų.

Dovanos Yuzuru Hanyu
Dovanos Yuzuru Hanyu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius