-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėja Adele gali didžiuotis – Kanados čiuožėjų pasirodymas atnešė auksą

Vienos garsiausių pasaulio atlikėjų Adeles kūrinys „Hometown glory“ („Gimtojo miesto šlovė“) atnešė tikrą šlovę Meagan Duhamel ir Ericui Radfordui. Kanados pora triumfavo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato sportininių šokių varžybose. Duetas nutraukė prakeiksmą ir po nesėkmių periodo užlipo ant aukščiausio pjedestalo laiptelio.
M.Duhamel ir E.Radfordas
M.Duhamel ir E.Radfordas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skambant Adeles kūriniui M.Duhamel ir E.Radfordas suteikė daugiausiai emocijų sausakimšai Bostono arenai. Publika šėlo, o Meagan pašoko į orą iš džiaugsmo. Tai – vienos žaviausių akimirkų dailiajame čiuožime. Kai išvysti nepriekaištingą pasirodymą, džiaugiesi kartu su jo herojais.

Kanados duetas apgynė čempionų titulą, nors prieš laisvąją programą dar jautėsi autsaideriais. Per visą sezoną šios laisvosios programos jie nesugebėdavo atlikti be klaidų. Bet Bostone viskas buvo kitaip. M.Duhamel ir E.Radfordas vieninteliai iš visų porų atliko keturių apsisukimų išmetimą (Meagan ore apsisuko keturis kartus).

„Tikrai nebuvo taip lengva kaip praėjusį sezoną. Apginti titulą buvo kur kas sunkiau. Didžiuojamės savimi. Tai buvo fantastiška patirtis“, – po pasirodymo kalbėjo M.Duhamel.

Aukso medalius iškovojusi Kanados pora iš viso surinko 231, 99 taškus. Tai – geriausias jų karjeros įvertinimas. Iki pasaulio rekordo, kuris priklauso rusams Tatjanai Volosožar ir Maksimui Trankovui trūko penkių taškų. Bet tai neturėjo jokios reikšmės Bostone. Pasaulio čempionų titulas – svarbiausias ir reikšmingiausias viso sezono įvertinimas.

Džiaugiasi ir Kanada. Tai pirmasis ir vienintelis šalies medalis šiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate.

Beje, po trijų įvykusių medalių dalybų visų rungčių čempionai apgynė savo titulus – prancūzai Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas triumfavo šokiuose ant ledo, o ispanas Javieras Fernandezas iškovojo auksą vyrų varžybose.

VIDEO: M.Duhamel ir E.Radfordo laisvoji programa Bostone

Po trumposios programos pirmavo kinai Sui Wenjing ir Hanas Congas, bet šiems ledo meistrams lemtingas vakaras toks sėkmingas nebuvo. Kinai liko antri ir pasidabino sidabro medaliais. Susumavus abiejų pasirodymų taškus jie surinko 224, 47 balo.

Trečiąją vietą iškovojo vokiečiai Aliona Savčenko ir Bruno Massotas. Tai – išskirtinio dėmesio verta pora. Alionai jau 32 metai. Ji – viena tituluočiausių čiuožėjų istorijoje. Penkis kartus pasaulio čempionė nenorėjo baigti karjeros, todėl susirado naują partnerį. Sėkmės ilgai laukti neteko. Debiutinis poros pasaulio čempionatas pažymėtas bronziniais apdovanojimais.

VIDEO: A.Savčenko ir B.Massoto laisvoji programa

Šiose varžybose debiutavo ir Lietuvai atstovaujanti Godos Butkutės ir Nikitos Jermolajevo pora. Ji užėmė 17 vietą. Tai buvo pirmas kartas, kai Lietuva turėjo savo atstovus porų varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius