Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biatlono treneris A.Bučelis dėl prasto starto pasaulio taurėje tragedijos nedaro

Sekmadienį baigėsi Švedijoje vykęs pirmas 2014–2015 metų pasaulio biatlono taurės varžybų etapas. Lietuvos sportininkams jis nebuvo itin sėkmingas – mišri estafetė atsiliko ratu, o asmeninėse lenktynėse bei sprinte dėl užklupusių ligų bei netaiklių šūvių įskaitinių taškų iškovoti nepavyko.
Aurimas Bučelis
Aurimas Bučelis / Asmeninė nuotr.

Pirmoje sezono rungtyje – mišrių estafečių varžybose – startavo Natalija Kočergina, Marija Kaznačenko, Tomas Kaukėnas bei Karolis Dombrovskis. Komandos sudėtis pasikeitė starto išvakarėse, kadangi dėl šeimyninių aplinkybių trumpam į Lietuvą grįžo Diana Rasimovičiūtė. Lietuviai atsiliko ratu ir buvo klasifikuoti 22 vietoje. Beje, vos startavus, N.Kočerginai lūžo lazda, tad į priekį kitas komandas mūsiškiai praleido jau nuo pirmųjų metrų.

Didelės tragedijos dėl rezultatų nedarome. Peržiūrėjus praėjusio sezono rezultatus, pagal Nacijų taurės iškovotų taškų skaičių sustartavome taip, kaip ir pernai. Reikia nepamiršti, jog mūsų biudžetas sumažėjo 40 procentų, o žmonių skaičius komandoje padidėjo.

Vyrų 20 km asmeninėse lenktynėse visas viltis iškovoti įskaitinius taškus buvo galima laidoti po pirmųjų dviejų šaudymo ruožų: šešias baudos minutes „uždirbęs“ K.Dombrovskis užėmė 77 vietą, o aštuoniskart nepataikęs T.Kaukėnas – 82-ą.

„Biatlonininkų sportinė forma tenkina. Visas darbas buvo daromas gerinti ištvermę, dabar su kiekvienu startu rezultatas turėtų vis gerėti. Ne paslaptis, jog šiemet finansinių priežasčių netekome šaudymo trenerio. Tai gali daryti įtaką šaudymui, tačiau klaidos galbūt susijusios ir su psichologinėmis problemomis. Sunku pasakyti, dar reikia analizuoti, tačiau šaudymas yra tikrai pablogėjęs“, – teigė vienas rinktinės trenerių Aurimas Bučelis.

Moterų 15 km lenktynėse startavo tik D.Rasimovičiūtė, kuri užėmė 67 vietą (penkios baudos minutės). Netaikliai skriejo visi paskutiniais biatlonininkės šūviai (paskutiniame šaudymo ruože – du paskutiniai).

Sprinto rungtyje dalyvavo trys lietuviai – T.Kaukėnas, K.Dombrovskis ir N.Kočergina. Vyrų 10 km sprinte vieną baudos ratą sukęs K.Dombrovskis užėmė 69 vietą, o T.Kaukėnas (penki baudos ratai) – 89-ą. Nuo teisės startuoti persekiojimo rungtyje lietuvius atitinkamai skyrė 24,5 sek. bei 1 min. 24,9 sek. Moterų 7,5 km sprinto varžybose N.Kočergina (du baudos ratai) nuo 60 vietą užėmusios japonės Fuyuko Suzuki atsiliko vos 18,7 sek. bei liko 71-a.

Viename kambaryje gyveno penki žmonės, vienas pasigavo virusą ir tada užsikrėtė visi

„Didelės tragedijos dėl rezultatų nedarome. Peržiūrėjus praėjusio sezono rezultatus, pagal Nacijų taurės iškovotų taškų skaičių sustartavome taip, kaip ir pernai. Reikia nepamiršti, jog mūsų biudžetas sumažėjo 40 procentų, o žmonių skaičius komandoje padidėjo. Netekome slidžių tepėjo, o darbo padaugėjo, – sakė A.Bučelis. – Visi nusiteikę, jog toliau bus geriau. Pernai nuo pirmo pasaulio taurės etapo su komanda važiuodavo ir kineziterapiautas, o šiemet jo taip pat nebeturime. Kiek teko domėtis, esame vienintelė pasaulio taurės komanda, kuri neturi nei gydytojo, nei kineziterapiauto.“

Po dvi Lietuvos atstoves galėjo startuoti ir moterų varžybose, tačiau dėl sveikatos problemų N.Kočergina praleido asmenines lenktynes, o D.Rasimovičiūtė – sprintą.

„Gavosi nesusipratimas su organizatoriais. Gyvenimo sąlygos buvo tikrai labai prastos. Ko labiausiai bijojome, tas ir įvyko – susirgo beveik visi biatlonininkai. Diana dėl ligos praleido sprintą, Natalija – asmenines lenktynes, Karolis jau kapstosi, o treneris Ilmaras Bricis taip pat sirguliuoja. Kur gyvena komandos paskirsto organizatoriai. Žinoma, tai atsiremia ir į finansus – kuo daugiau turi pinigų, tuo prabangesnį viešbutį sau gali leisti. Kada vasarą užsakėme viešbutį, organizatoriai minėjo, jog bus 15 minučių kelio iki stadiono, tačiau iš tiesų gyvenome 15 kilometrų atstumu. Viename kambaryje gyveno penki žmonės, vienas pasigavo virusą ir tada užsikrėtė visi“, – pasakojo A.Bučelis.

Antras pasaulio biatlono taurės etapas gruodžio 12-14 dienomis vyks Hochfilceno mieste Austrijoje. Lietuviai startuos ne tik sprinto ir persekiojimo rungtyse (jei pateks), bet ir 4x7,5 km vyrų bei 4x6 km moterų estafečių varžybose. Vyrų komandą sudarys T.Kaukėnas, K.Dombrovskis, pirmą sezoną biatlono varžybose startuojantis Vytautas Strolia bei Rokas Suslavičius, o moterų komandos narės paaiškės po kontrolinės treniruotės. Šiuo metu teisę pasaulio taurės varžybose yra iškovojusios net šešios merginos – D.Rasimovičiūtė, N.Kočergina, M.Kaznačenko, Natalija Paulauskaitė, Gaudvilė Nalivaikaitė ir Gabrielė Leščinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius