Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bilietas į varžybas vietoj vizos: Pasaulio ledo ritulio čempionato metu Baltarusija įvedė bevizį režimą

Minskas nuo gegužės 9-osios iki 25-osios taps pasaulio ledo ritulio sostine. Čia vyks pasaulio čempionatas, kuriame dalyvaus 16 stipriausių pasaulio ledo ritulio rinktinių. Baltarusijos sostinė šiam įvykiui ruošėsi itin kruopščiai – be naujos ledo arenos pasistatė bei atsinaujino ne vieną viešbutį, nes kitu atveju paprasčiausiai neturėtų kur apgyvendinti atvyksiančių svečių. O ir vizų režimas laikinai atšauktas – vykstant į Baltarusiją visą mėnesį tereikia bilieto į rungtynes.
Minskas ruošiasi Pasaulio ledo ritulio čempionatui. Simbolis Volatas
Minskas ruošiasi Pasaulio ledo ritulio čempionatui. Simbolis Volatas / Violetos Grigaliūnaitės/15min.lt nuotr.

Minskas laukia čempionato. Visame mieste daugybė stumbrų – plakatų, kartotinių ar plastikinių milžinų. Šis nacionalinis Baltarusijos gyvūnas tapo šių metų Pasaulio ledo ritulio čempionato simboliu ir buvo pavadintas Volatu. Baltarusiai svečių laukia nekantriai, jų miestas žydi, o čempionatui reikalingų objektų atnaujinimas ar statybos buvo baigtos likus bent kelioms savaitės iki renginių pradžios.

Vizų nereikia

Pasaulio ledo ritulio čempionato proga Baltarusijos valdžia žengė žingsnį, kuris gerokai palengvins šios sporto šakos mylėtojų atvykimą į Minską. Buvo atšauktas vizų režimas – tereikia įsigyti bilietą, kuris taps leidimu įvykti į šią šalį. Tad 60 eurų kainuojanti viza ir eilės prie konsulato Vilniuje nuo šių metų balandžio 25 d. iki gegužės 31 d. nėra problema.

Tiesa, kainuos ne tik pats bilietas. Norint nuvykti į Minską, reikia įsigyti unikalų turistinį paketą, į kurį įeina bilietai į rungtynes bei apgyvendinimas, o minimali paketo kaina – 64 eurai. Už tiek galima pasižiūrėti vienerias rungtynes ir pernakvoti Minsko viešbutyje.

Turi dvi ledo arenas

Norėdamas surengti čempionatą, Minskas įsipareigojo pastatyti naują ledo areną. Vieną – „Minsko“ – Baltarusijos sostinė jau turi nuo 2010 metų. Joje telpa net 15 tūkst. žiūrovų, bazuojasi Minsko „Dinamo“ komanda. Arena – universali, be ledo ritulio varžybų joje vyksta ir įvairiausi koncertai, renginiai. Baltarusiai didžiuodamiesi vardija užsienio žvaigždes, pasirodžiusias čia. Vien ko vertas Eltonas Johnas, dukart koncertavusi grupė „Depeche Mode“, kitos pasaulio ir Rusijos žvaigždės.

Ledas arenoje prieš koncertus nėra tirpdomas, klojama speciali danga, apsauganti ledą. Arena stipriau pašildoma, aikštelę nuo žiūrovų vietų skirianti atitvarai išardomi, pastatoma scena ir patalpa paruošta koncertui. Po jo danga nuimama, ledas sutvarkomas ir ant jo vėl gali karaliauti ledo ritulys.

Tačiau rengiant čempionatą vienos arenos Minskui nepakako. Todėl per ketverius metus buvo pastatyta antroji – „Čižovkos“ arena. Ji – mažesnė, talpina 9,6 tūkst. žiūrovų. Taip pat universali, tinkama ir ledo rituliui, ir dailiajam bei greitajam čiuožimui, ir kitokiems renginiams. Galimybės areną perdaryti į koncertų salę yra visiškai tokios pat, kaip ir „Minsko“ arenoje – paklojama speciali, milijonus kainavusi danga, nuimami atitvarai.

Violetos Grigaliūnaitės/15min.lt nuotr./Minskas ruošiasi Pasaulio ledo ritulio čempionatui. „Minsko“ arena
Violetos Grigaliūnaitės/15min.lt nuotr./Minskas ruošiasi Pasaulio ledo ritulio čempionatui. „Minsko“ arena

Arena Minsko rajone, kuris anksčiau buvo gana apleistas ir turėjo prastą reputaciją, atidaryta 2013 metų lapkritį. Kasdien joje galima pačiuožinėti mėgėjams, treniruojasi jaunimo komanda. Arenos vadovai svarsto planus čia pat nuomoti dviračius ir riedučius, tokiu būdu sukuriant tikrą traukos centrą šiaip Minsko daliai.

Išvežios autobusai

Po rungtynių plūstelėjus žiūrovams, paprastai kiekviename mieste susidaro spūstys. Minsko atstovai tvirtina tuo pasirūpinę – esą automobilių stovėjimo aikštelės yra talpios, Baltarusijos gatvės plačios. Be to, tradiciškai rekomenduojama į arenas važiuoti viešuoju transportu. Autobusų stotelės yra prie pat arenų, o po ledo ritulio varžybų jose išsirikiuos daugybė autobusų, vešiančių sirgalius į skirtingus Minsko rajonus. Tokiu būdu ketinama parodyti, kaip galima lengvai išvežioti didelius žmonių srautus.

Ar taip ir bus, sirgaliai turės progą įsitikinti per patį čempionatą. Jos metu kasdien, išskyrus atidarymo dieną, abiejose arenose vyks po trejas rungtynes, tad organizatoriams, savanoriams veiklos pritrūkti neturėtų.

Čemionatą „Čižovka“ arenoje, kur rungsis A grupės komandos, pradės Prancūzija ir Kanada bei Slovakija ir Čekija, o „Minsko“ arenoje – Rusija ir Šveicarija bei šeimininkė Baltarusija ir JAV.

Violetos Grigaliūnaitės/15min.lt nuotr./Minskas ruošiasi Pasaulio ledo ritulio čempionatui. Naujoji „Čižovkos“ arena
Violetos Grigaliūnaitės/15min.lt nuotr./Minskas ruošiasi Pasaulio ledo ritulio čempionatui. Naujoji „Čižovkos“ arena

Viešbučių padvigubėjo

Baltarusijos valdžios atstovai tvirtina pasirūpinę ir svečių apgyvendinimu. Minske, kur iki šiol labai trūko viešbučių, pastatyta naujų ir atnaujinti bent keli seni viešbučiai. Nuo turėtų apie 4,5 vietų, dabar Baltarusijos sostinė turi net apie 9 tūkst. vietų.

Dauguma viešbučių – valstybiniai, orientuoti į vidutines pajamas turintį svečią. Para tokiuose viešbučiuose kainuoja nuo 35 dolerių (87 Lt).

Paklausti, ar naujai pastatyti viešbučiai nestovės tušti pasibaigus ledo ritulio čempionatui, Baltarusijos turizmo vadovai tvirtina, kad taip tikrai nenutiks – iki šiol vietų viešbučiuose tiesiog katastrofiškai trūkdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius